Alina Gorghiu: PNL preferă USR, în niciun caz cele două partide toxice - PMP şi ALDE

Liviu Dragnea, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu au "situaţii speciale" care îi îndeamnă ca în spatele uşilor închise să-şi dea mâna, a declarat Alina Gorghiu, care susţine că preferă în actualul context o colaborare cu USR-ul lui Nicuşor Dan după parlamentare.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii ar prefera să vadă Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USR) în Parlament după alegerile din iarnă, în niciun caz cele două "partide toxice", PMP şi ALDE, pentru că ar putea găsi "căi de comunicare" cu partidul lui Nicuşor Dan pentru susţinerea unui viitor Cabinet, a declarat, joi, la Adevărul Live, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

"M-am lămurit că acest guvern tehnocrat are limitări impuse de faptul că le lipseşte sprijinul unei majorităţi parlamentare serioase. Categoric nu mai poate funcţiona un guvern tehnocrat din 2017. Va fi un guvern politic, asta e certitudine. În PNL sunt două discuţii: dacă să desemnăm o persoană pentru funcţia de premier încă de pe acum sau să nu desemnăm încă un premier. Nu cred că e necesar să ne grăbim, deşi foarte mulţi ar vrea să venim acum cu un nume. Cântărim mult până să ajungem la concluzia pe care o vom expune publicului", a declarat Alina Gorghiu.

În opinia şefei PNL, profilul de premier al lui Dacian Cioloş este unul corect. "Aş dori ca premierul susţinut de viitoarea majoritate parlamentară să aibă profilul lui Dacian Cioloş. E un om european, cizelat, care ar reuşi să adune în jurul său partidele cu care noi am fi compatibili".

"Dacă mă uit la partidele mici din România, că e ALDE, că e PMP, că e USR - altele nici nu merită menţionate - cel pe care mi-aş dori să-l văd în Parlament este USR, în niciun caz cele două partide toxice, PMP şi ALDE. Cred că putem găsi căi de comunicare cu USR pentru susţinerea unui viitor Cabinet", a adăugat Alina Gorghiu.

Potrivit şefei PNL, liderul PMP Traian Băsescu, în campania post-locale, a făcut majorităţi cu PSD în toată ţara. Declarativ, el spune că se bate cu PSD, dar e o gogoaşă, e o ficţiune.

"Interesele lor sunt comune în acest moment. Au situaţii speciale care îi îndeamnă ca în spatele uşilor închise să-şi dea mâna: vorbim de domnii Dragnea, Ponta, Tăriceanu, Băsescu. E o gaşcă mare. (...) Preşedintele nu va miza pe un om compromis pentru funcţia de premier. Nu văd niciunul dintre aceşti lideri care ar putea să primească funcţia de premier", a opinat Alina Gorghiu, care nu crede că PSD şi ALDE vor putea face singure majoritate după alegeri, nici măcar prin redistribuire.

În spaţiul public se tot discută despre posibilitatea formării unui Guvern PSD-PNL în urma alegerilor parlamentare.

"Doamne, Dumnezeule mare! Este pură ficţiune. Nu există aşa ceva. (...) Este singura variantă în care PSD crede că poate ajunge la guvernare. Nu se va pune niciodată problema unui guvern PSD-PNL. Am infirmat acest scenariu de fiecare dată, mă surprinde că ficţiunea aceasta tot este aruncată de către un lider PSD. Avem diferenţe atât de mari de viziune privind dezvoltarea României, încât ar ieşi o batjocură, iar eu acest lucru nu-l accept", a subliniat Alina Gorghiu.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.