Nicuşor Dan: Guvernele politice au eşuat. În jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul

Guvernele politice care s-au perindat până acum la putere au eşuat în misiunea lor de a servi populaţia, acum este vremea tehnocraţilor, este de părere liderul USR, Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL crede că vremea tehnocraţilor a trecut, însă Uniunea Salvaţi România este de părere că abia acum începe, a declarat sâmbătă, pe contul său de Facebook, liderul acestei noi formaţiuni, Nicuşor Dan.

"Guvernele politice au eşuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administraţia publică, în jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul. Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor.

Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care Uniunea Salvaţi România o va sprijini", a afirmat Nicuşor Dan.

Reacţia liderului USR vine în urma unei declaraţii a copreşedintelui PNL Vasile Blaga potrivit căreia guvernul tehnocrat a fost o necesitate, dar că îşi arată limitele. Motiv pentru care este nevoie de un guvern politic.