Negrea, despre afacerea putredă dintre "liberalul roşu", Călin Popescu Tăriceanu, şi Rompetrol

Al 50-lea Congres AEJ (Association of European Journalists), Offida (Italia), 25 - 28 octombrie 2012. Stelian Negrea pledând pentru cauza jurnalismului în România.
Al 50-lea Congres AEJ (Association of European Journalists), Offida (Italia), 25 - 28 octombrie 2012. Stelian Negrea pledând pentru cauza jurnalismului în România. (Epoch Times România)

După o serie de dezvăluiri incendiare despre finanţarea imperiului media al lui Dan Voiculescu din banii Securităţii lui Ceauşescu, de la Antena 1 până la Radio Romantic, Jurnalul Naţional şi Gazeta Sporturilor, jurnalistul Stelian Negrea vine acum cu informaţii despre afacerile "liberalului roşu", Călin Popescu Tăriceanu, care se pare că a vândut la preţuri foarte mari 500 de autoturisme Citroen companiei Romtelecom chiar înainte ca aceasta să fie vândută către greci în 1998.

"Liberalul roşu, care a ajuns să se menţină la putere patru ani de zile cu ajutorul PSD-ului, ajuns acum al doilea om în stat doar pentru că aceiaşi PSD-işti vor să refacă USL-ul, o consideră ca un bun motiv pentru a se retrage din cursa prezidenţială ar fi afacerile sale cu statul cum ar fi de exemplu cele 500 de autoturisme Citroen pe care le-a vândut companiei de stat Romtelecom chiar înainte ca aceasta să se vândă către greci în 1998?", se întreabă Stelian Negrea.

Jurnalistul susţine că afacerea actualului şef al Senatului cu Rompetrol dezvăluie legătura dintre acesta şi patronul Antenei 3, Dan Voiculescu, în prezent condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul ICA.

"Dar oare în afară de suportul mediatic susţinut al Ministerului Propagandei (Antena 3 - n.r.) pentru candidatura sa la preşedinţie ce ar mai putea să-i lege pe Voiculescu Dan şi Călin Popescu Tăriceanu? Compania Romtelecom de exemplu", a precizat acesta.

Cu doar câteva luni înainte ca pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom să fie vândut de către statul român către grecii de la OTE, Negrea susţine că firma Automotive Trading Services SRL deţinută de către Călin Popescu Tăriceanu vindea 500 de autoturisme Citroen către Romtelecom.

"Oamenii din piaţa auto vorbeau la vremea respectivă de nişte preţuri la Citroen-urile lui Tăriceanu de râdeau şi curcile la ce mari erau faţă de cele din piaţă, dar ce mai contează. Cine era la vremea respectivă ministru al telecomunicaţiilor şi de a cărui semnătură depindea vânzarea celor 500 de Citroen-uri albastre ale lui Tăriceanu către Romtelecom? Păi nimeni altul decât Sorin Pantiş, vopsit la vremea respectivă în sobrele culori ale PNL dar ajuns ulterior în ograda de slujbaşi ai lui Voiculescu Dan, unul dintre directorii săi de încredere. A fost atât de apropiat de Voiculescu Dan că l-a urmat pe acesta chiar şi în puşcărie în dosarul ICA, unde primul şi-a luat 10 ani iar al doilea 7 ani", a explicat Stelian Negrea.

"Oare o astfel de afacere putredă încheiată de Tăriceanu cu Romtelecom-ul înainte ca acesta să se privatizeze şi pe semnatura lui Sorin Pantiş ar fi un motiv bun pentru ca însuşi domnia sa să renunţe la candidatura la Preşedinţie? Că doar nu poţi ajunge aşa preşedinte al tuturor românilor după le-ai luat ceva bani din buzunar în această afacere dar şi în altele cum ar fi cea de modernizare a Porţilor de Fier", a mai precizat jurnalistul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne