Navă cu 450 de imigranţi, descoperită de paza de coastă italiană

Nava Ezadeen, găsită de autorităţile italiene.
Nava Ezadeen, găsită de autorităţile italiene. (Captură.)

Paza de coastă italiană a lansat o operaţiune de salvare după ce a descoperit, vineri, o navă cu 450 de imigranţi la bord dar care nu avea echipaj, a relatat Mediafax.

”La bordul navei-cargo sunt 450 de imigranţi; nava nu are echipaj şi se apropie de coastele regiunii italiene Puglia”, a comunicat Paza de Coastă italiană.

Semnalul de alarmă interceptat de autorităţile de coastă a venit din partea unui imigrant care a reuşit să opereze radio-ul maritim de la bordul lui Ezadeen. ”Suntem fără echipaj, ne îndreptăm către coasta italiană şi nu avem pe nimeni să conducă”.

Ambarcaţiunea, lungă de 73 de metri, este înmatriculată în Sierra Leone şi se deplasa, conform pazei de coastă italiene, din Cipru către oraşul Sete, din sudul Franţei.

Ezadeen a fost construită în urmă cu 50 de ani şi a ajuns recent sub controlul traficanţilor de oamenilor. Incidentul este al doilea de acest gen din această săptămână, după ce mai mulţi imigranţi au fost lăsaţi să plutească în derivă în Marea Mediterană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe