Năsui "ceartă" mediul de afaceri: Această lipsă de viziune are un cost pe care îl plătim cu toţii

Mediul de afaceri din România nu s-a grăbit să investească în educaţie economică, iar această lipsă de viziune are un cost pe care îl plătim cu toţii, a atras atenţia deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
24.09.2017

Pe termen scurt vom mai avea câte un Liviu Dragnea sau Mihai Tudose care vor face diverse prostii, vom mai avea politici proaste pentru care vom suferi cu toţii, dar pe termen lung societatea pe care o construim nu va fi rezultatul voinţei lor, ci al ideilor noastre, pe termen lung trăim în sistemul pe care ni-l dorim, a opinat deputatul USR Claudiu Năsui, pe pagina sa de socializare.

"Ştiu că este năpăstuit în perioada asta şi, din păcate, va mai fi pentru următorii 3 ani, dar o să critic puţin mediul de afaceri din România. Nu pentru că fac profit. Foarte bine că fac profit. Mă bucur că fac profit. M-aş bucura să fie cât mai multe întreprinderi profitabile în România, profitabile pe bune, nu prin privilegii sau afaceri cu statul. Să avem o economie profitabilă în care să vrea toţi străinii să-şi investească capitalul. Să se bată angajatorii pe angajaţi. Să crească în mod real şi sănătos salariile, să se lupte angajatorii între ei pentru a oferi condiţii mai bune de muncă, să aducă capital ca să aibă productivitate mare aici în România. Doar asta va aduce prosperitate. Restul nu e decât redistribuirea sărăciei", a declarat Năsui.

Deputatul critică "puţin" mediul de afaceri pentru că, de fiecare dată când vedem "idei trăsnite" venite de la politicieni - cum este TVA-split acum, dar şi cum au fost legea cu 51% produse româneşti, legea dării în plată, legea conversiei creditelor în CHF etc. - a văzut că s-a plâns de incultura economică a românilor: "nu înţeleg domnule economia".

"Păi de ce nu înţeleg economia? S-a chinuit cineva să explice? Credeţi că lumea înţelege în mod natural idei complexe neintuitive? Aţi văzut vreo companie de succes investind banii în educaţie economică? Nu mă refer la educaţie financiară în care băncile te învaţă cum să faci credite şi să constitui depozite. Mă refer la a înţelege legile de bază ale economiei de piaţă, singura organizare socială care a scos mase de oameni din sărăcie şi a dus umanitatea la maximul său istoric de dezvoltare. Mă refer la ceva istorie economică în care să mai vedem câteva exemple istorice despre intervenţionism binevoitor dar distructiv. Spre marea lui cinste, chiar dacă nu sunt de acord cu multe din ideile pe care le promovează, George Soros a investit într-o universitate la Budapesta. Adică a investit în educaţie, o investiţie cu randament pe termen foarte lung", a precizat Năsui.

Parlamentul a atras atenţia că, la noi, nu s-au grăbit întreprinzătorii să investească în educaţie economică. Şi n-au făcut-o pentru că n-au avut cu cine.

"Există profesori de economie excelenţi la Bucureşti, la Cluj, la Iaşi şi atâţia alţii pe care nu i-am cunoscut dar de care am auzit. Unii dintre ei capabili să ţină cele mai tari cursuri pe care le-am văzut. Există biblioteci întregi de literatură care aşteaptă să fie traduse. Lucruri de făcut sunt. Nu au făcut-o din lipsă de viziune. Iar această lipsă de viziune are un cost pe care îl plătim cu toţii. Dacă chiar ne doare că lumea nu are educaţie economică, atunci să investim în acea educaţie. Da, este scump, dar să nu investim va fi şi mai scump", a subliniat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor