Mugur Ciuvică şi Sorin Roşca Stănescu autorii unor tentative repetate de a decredibiliza DNA - CNI

Sorin Roşca Stănescu, PNL
Sorin Roşca Stănescu, PNL (Epoch Times România)

Consiliul Naţional de Integritate a remis luni un comunicat de presă prin care condamnă declaraţiile publice ale lui Mugur Ciuvică şi Sorin Roşca Stănescu la adresa Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, şi a membrilor C.N.I.

În calitate de garant al independenţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate, CNI atrage atenţia "asupra tentativelor repetate de decredibilizare, prin campanii mediatice de dezinformare, la adresa Agenţiei Naţionale de Integritate, "instituţie aflată în prima linie a combaterii corupţiei în România" şi denunţă afirmaţiile făcute în spaţiul public de Ciuvică şi SRS fiind o tentativă a de a acredita, prin informaţii false, ideea existenţei unor probleme de integritate în cazul conducerii A.N.I. precum şi a faptului că C.N.I. „nu a reuşit nici măcar să soluţioneze problemele de integritate”.

Pe lângă faptul că informaţiile vehiculate în spaţiul public despre Horia Georgescu au fost false, din verificările CNI rezultând că şeful ANI nu ar fi încălcat legislaţia cu privire la regimul averilor sau incompatibilităţilor aşa cum a fost acuzat, CNI a şi informat de-a lungul timpului, prin mai multe comunicate de presă, aspectele ce au rezultat din verificările pe care le-a întreprins.

"Pentru corecta şi completa informare a opiniei publice, menţionăm faptul că aspectele sesizate cu privire la respectarea de către domnul Horia Georgescu a regimului declarării averii şi al incompatibilităţilor au făcut obiectul cercetării Comisiei de evaluare din cadrul C.N.I., în luna februarie 2014, respectiv în decembrie 2012, nefiind identificate elemente de încălcare de către acesta a legislaţiei referitoare la regimul averilor sau al incompatibilităţilor, urmând toate procedurile prevăzute de lege. Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice prin mai multe comunicate de presă remise de Consiliul Naţional de Integritate.", se specifică în comunicatul CNI remis Epoch Times.

Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanentă, format în prezent dintr-un număr de membri desemnaţi de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice, Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociaţiei Comunelor din România, precum şi reprezentanţi ai funcţionarilor publici.

Reamintim că Mugur Ciuvică invitat permanent al Antenei 3 şi Sorin Roşca Stănescu l-au acuzat pe şeful ANI de nereguli în ceea ce priveşte declararea averii şi că şi-ar fi depăşit atribuţiunile când a avertizat Biroul Electoral Central în legătură cu nelegalitatea înregistrării candidaturii Mircea Diaconu pentru Parlamentul European, în condiţiile în care actorul fusese declarat incomapatibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne