MTI doreşte acordarea de sporuri de până la 250% pentru circa 600 de angajaţi

Epoch Times România
12.04.2012

MTI propune sporuri pentru circa 600 de angajaţi din Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, Aeroclubul României, ANR şi CIAS, procentul maxim din salariul de bază variind între 40% şi 250%, potrivit unui proiect de hotărâre.

”În proiectul de Hotărâre a Guvernului se propune stabilirea listei locurilor de muncă şi a categoriilor de personal din cadrul instituţiilor publice din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii la care suma sporurilor, primelor şi indemnizaţiilor poate depăşi limita de 30% din salariul de bază în condiţiile stabilite de lege”, se precizează în nota de fundamentare.

Potrivit anexei, aceste sporuri sunt destinate pentru 589 de angajaţi din patru instituţii, respectiv Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, Aeroclubul României, Autoritatea Navală Română - ANR şi Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile - CIAS.

Cei mai mulţi angajaţi care vor beneficia de prevederile proiectului de hotărâre sunt cei de la ANR, cu 298 de persoane şi Aeroclubul României, cu 223 de persoane.

”În cazul Şcoli Superioare de Aviaţie Civilă şi a Aeroclubului României depăşirea limitei de 30% este determinitaă de acordadarea indemnizaţiei de zbor”, se precizează în nota de fundamentare.

Procentul maxim din salariul de bază care reprezintă suma sporurilor şi indemnizaţiilor individuale care pot fi acordate variază între 40% (conducător şalupă - Căpitănia Zonală) şi 250% (Aeroclubul României).

"Prin Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 284/2010 s-a stabilit ca suma sporurilor, primelor şi indemnizaţiilor acordate pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază.

Totodată suma sporurilor, primelor şi indemnizaţiilor individuale nu va putea depăşi 30% din salariul de bază. În conformitate cu prevederile din Legea – cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, nr.284/2010, Guvernul României poate să aprobe depăşiri ale limitei de 30% faţă de salariul de bază în ceea ce priveşte acordarea idemnizaţiilor individuale pentru anumite categorii de personal şi pentru condiţii temporare de muncă, care fac necesară acordarea unei plăţi suplimentare, astfel încât suma acordată pe total buget, pentru fiecare ordonator principal de credite, să nu depăşească 30% din suma salariilor de bază", se arată în nota de fundamentare.

Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi personalul aeronautic tehnic nenavigant beneficiază, datorită condiţiilor de muncă, de indemnizaţii orare de zbor şi sporuri specifice activităţilor de întreţinere tehnică şi exploatare a aeronavelor, indemnizaţii ce au ca punct de referinţă ora de zbor efectuată, potrivit aceluiaşi document.

"Pe cale de consecinţă, sunt îndeplinite cele două condiţii prevăzute de Legea nr.284/2010, respectiv acordarea idemnizaţiilor individuale cu depăşirea limitei de 30%, pentru anumite categorii de personal şi pentru condiţii temporare de muncă. Subliniem şi faptul că Legea nr.284/2010 prevede pentru categoriile de personal menţionate mai sus, acordarea de sporuri şi indemnizaţii pentru munca prestată temporar", se mai spune în nota de fundamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor