MRU îl desfiinţează pe Mircea Duşa: „Este pur si simplu molecular”

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui formaţiune a decis recent să fuzioneze cu PDL, a criticat dur, la postul B1 Tv, reacţia ministrului Apărării, Mircea Duşa, la atacul de joi din estul Ucrainei asupra avionului malaezian MH17, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, printre care şi un cetăţean român.

Avionul MH17 se presupune că ar fi fost doborât de paramilitarii pro-ruşi care au folosit un sistem de rachete Buk furnizat de Rusia, după ce l-au confundat cu un avion militar de transport ucrainean.

"Când tragi linie dedesubt, totul se transformă într-o criză fără precedent de natură geopolitică şi în cazul acesta daţi-mi voie să vă spun, dl ministru Duşa este pur si simplu molecular", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, viitor prim-vicepreşedinte PDL.

În contextul unor reacţii foarte ferme venite din partea liderilor lumii, ministrul Apărării, Mircea Duşa a iscat proteste dinn parte apoliticienilor, explicând vineri că nu se impune întrunirea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în cazul accidentului aviatic din Ucraina, pentru că este vorba despre un zbor civil.

"Este un zbor civil şi pentru un asemenea lucru nu ar fi necesară o şedinţă a CSAT. Sigur, este un eveniment deosebit şi numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă. Lucrurile sunt incerte şi trebuie să fim ponderaţi. E un eveniment deosebit, dar trebuie condamnat faptul că şi-au pierdut viaţa 295 de oameni. Până la o anchetă tehnică şi care are girul echidistanţei de a stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu nu aş face comentarii", a declarat Mircea Duşa.

De altfel, de când a început conflictul din Ucraina, voci din presă acuză lipsa de reacţie fermă faţă de agresiunile Rusiei din partea premierului Ponta şi a Guvernului condus de acesta.

„Observ că de fiecare dată când Rusia face ceva grav în Ucraina (oamenii împuşcaţi în Euromaidan, anexarea Crimeei, atacul asupra aeronavei), Victor Ponta dispare. Nu mai e atât dornic să apară din 5 în 5 minute pe televizoare. Ba, mai mult, de fiecare dată, dă o declaraţie- dacă o dă - fără să pronunţe "Rusia", "Federaţia Rusă", "separatişti pro-ruşi". La fel şi MAE. Pentru toate acestea, există însă o explicaţie. Iacobescu, prietenul lui Ponta, cred că o ştie mai bine”, a notat jurnalista Sorina Matei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne