MRU, despre „mazilirea” lui Diaconescu: Oamenii Elenei Udrea fac un joc profund degradabil

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

În contextul în care tot mai multe voci din PMP îşi manifestă nemulţumirea faţă de prezidenţiabilul Cristian Diaconescu şi cer înlocuirea acestuia cu Elena Udrea, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu îşi manifesta nemulţumirea faţă de jocul profund degradabil făcut de oamenii din jurul preşedintelui PMP, care, deşi ştiau că Diaconescu va urma să fie înlocuit, l-au mai şi umilit pe deasupra.

„Ceea ce fac acum oamenii din jurul Elenei Udrea e un joc profund degradabil. Este profund nedrept să-l târăşti pe Cristian Diaconescu într-un joc de această factură. Este evident că cei din PMP ştiau că urmează să îl retragă pe Diaconescu şi să o numească pe Udrea, dar nu văd de ce trebuia umilit Cristian Diaconescu în acest fel. Vorbim aici de un om care şi-a făcut datoria faţă de statul român cu vârf şi îndesat, de un om politic asupra căruia nu planează nicio acuzaţie degradantă. Însă doamna Elena Udrea şi oamenii din jurul ei l-au folosit pentru a-şi face propriile jocuri politice”, a declarat MRU.

Fostul premier aminteşte că a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra rolului Elenei Udrea în politică, iar acest act de înlăturare a lui Cristian Diaconescu spune totul despre cum înţelege aceasta să lucreze în politica românească.

Mihai Răzvan Ungureanu este de părere că Diaconescu "a fost folosit pentru o precampanie a doamnei Elena Udrea, care avea nevoie să fie chemată să îndrepte o situaţie dezastruoasă".

Diaconescu s-a declarat deranjat de ieşirile în public ale unor membri PMP care au minţit „cu neruşinare şi în legătură cu numărul de semnături şi în legătură cu încrederea publică”, generând „o stare de confuzie în interiorul partidului aflat în campanie electorală" şi "un prejudiciu de imagine care trebuie sancţionat”.

„Dacă cineva are o problemă cu candidatura mea, să discutăm în interiorul partidului. Voi cere PMP să ia măsuri împotriva lor, aşa cum se întâmplă în orice partid disciplinat”, a declarat Diaconescu.

Însă, la nivelul conducerii se pare că nimeni nu se grăbeşte să împartă sancţiuni, ci din contră, Udrea s-a declarat pregătită să preia ştafeta şi să se aşeze pe scaunul de la Cotroceni. O decizie oficială în acest sens se va lua marţi în cadrul Colegiului Director al partidului.

În orice caz, Cristian Diaconescu a anunţat vineri că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va fi sau nu susţinut de partid.

Fostul său coleg Teodor Baconschi a declarat vineri că nu i se pare drept ce i se întâmplă lui Cristian Diaconescu. „A fost lăudat, prezentat drept candidatul ideal, 'externist sadea', asumat, semnat, parafat”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne