Diaconescu: Îmi duc candidatura până la sfârşit, indiferent dacă voi fi susţinut sau nu de un partid

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Cu candidatura contestată din teritoriu şi cu o Elena Udrea gata să-i ia locul, prezidenţiabilul PMP Cristian Diaconescu face un angajament ferm în faţa alegătorilor. Diaconescu anunţă că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va fi sau nu susţinut de partid.

"Dragii mei, vă mulţumesc tuturor pentru faptul că îmi sunteţi alături. Acest lucru mă face să îmi duc candidatura până la sfârşit, indiferent dacă voi beneficia sau nu de susţinerea unui partid. Consider că aceasta este o datorie morală faţă de dumneavoastră şi de societate", scrie pe contul său de Facebook, Cristian Diaconescu.

Anterior, Diaconescu a declarat pentru Mediafax, ca şi-a luat un "un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta, adăugând că va cere PMP să analizeze faptele celor care au minţit la televizor în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susţinerea sa pentru a-i submina candidatura şi a-i bloca drumul spre Cotroceni.

"Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţii, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a declarat preşedintele PMP Elena Udrea, B1 Tv.

Şefa organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, a acuzat că prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, nu s-ar ridica la nivelul aşteptărilor PMP, nefiind destul de popular pentru a strânge voturile electoratului lui Traian Băsescu şi nici măcar semnăturile necesare candidaturii sale. Apoi, Ruxandra Dragomir a venit cu o alternativă - "De ce să nu fie România pregătită să voteze o femeie?"

Chemarea nu a fost ignorată de preşedintele PMP, Elena Udrea, care a declarat "că este dispusă să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă", dacă partidul pe care îl conduce o va vota, decizie ce urmează a fi luată în cadrul colegiului de marţea viitoare.

"Marţea viitoare vom avea un nou colegiu şi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările sunt Cristian Diaconescu şi cu mine. Trebuie să avem cel mai bun candidat, temerea e că am putea rata turul doi", a precizat Elena Udrea.

Comentariile Ruxandrei Dragomir au provocat o reacţie dură din partea fiicei preşedintelui, Elena Băsescu, care a scris pe contul ei de Facebook: "Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au 'probleme' în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru."

În replică, Elena Udrea a declarat că, probabil, Elena Băsescu a făcut acel comentariu pentru că a stat mai departe de partid în ultima perioadă şi nu a fost prezentă la şedinţele PMP, astfel că "a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj greşit şi de aici neînţelegerea".

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este de părere că Diaconescu "a fost folosit pentru o precampanie a doamnei Elena Udrea, care avea nevoie să fie chemată să îndrepte o situaţie dezastruoasă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne