"Mortul lui Dragnea", plângeri penale împotriva şefului PSD şi a ministrului Carmen Dan

Noi bătăi de cap pentru liderul PSD Liviu Dragnea şi ministrul de Interne Carmen Dan. Un denunţător din dosarul "Referendumul" s-a prezentat la DNA pentru a susţine o serie de plângeri penale în care îi acuză pe cei doi demnitari de fapte de corupţie.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Un denunţător din dosarul "Referendumul" s-a prezentat joi, la sediul DNA din Capitală, pentru a-şi susţine mai multe plângeri formulate împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care îi acuză de fapte de corupţie, informează Agerpres.

Denunţătorul este Romică Părpălea, bărbat din comuna Bragadiru, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al PSD Teleorman în perioada 2009-2012.

"Eu semnalam încă din 2012 că în spatele Tel Drum se află familia Dragnea (...). În privinţa privatizării Tel Drum, după ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, fiind preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşedinte executiv la PSD, care eu am colaborat cu el foarte bine, Fişcuci Marian, care era pe zona Zimnicea. Eu, având domiciliu pe Bragadiru, aparţineam ca zonă de Zimnicea şi am colaborat foarte mult cu Fişcuci Marian. Am observat că domnul Dragnea pe toate posturile de televiziune spune că nu îl cunoaşte pe Marian Fişcuci. Sunt fotografii. (...) PNL nu a avut curajul să-i facă o plângere penală domnului Dragnea. Şi atunci a făcut o plângere penală pe numele unui mort din Turnu Măgurele. Când au descoperit organele de cercetare penală că persoana respectivă care făcuse denunţul era mort. După aceea, d-voastră de la Bucureşti aţi spus «dl Părpălea a înviat, e mortul din dosarul lui Dragnea»", a declarat denunţătorul, în faţa DNA.

Romică Părpălea - care a fost denunţător şi în Dosarul Referendumului - susţine că Tel Drum ar fi girat cu proprietăţi mobile şi imobile pentru credite care ar fi fost făcute de fiul lui Dragnea.

"Tel Drum a girat cu toate proprietăţile mobile şi imobile pentru creditele pe care le-a făcut fiul domnului Dragnea. Acum vă întreb omeneşte: Ce legătură ar fi între Tel Drum, Dragnea şi fiul dumnealui? Pe dumneavoastră vă poate gira la un credit o societate care nu vă cunoaşte? În momentul în care ai girat cu toate bunurile mobile şi imobile, înseamnă că acele bunuri sunt ale tale. A mers la o bancă şi au făcut foarte multe împrumuturi. Se laudă domnul Dragnea că băiatul dumnealui la vârsta de 28 de ani este foarte deştept şi a făcut foarte multe afaceri. Unde putea să facă afaceri? În Teleorman? Când e sărăcie lucie, e ultimul judeţ din România la 85 de kilometri de capitala României", a precizat denunţătorul, care a depus o plângere penală împotriva lui Dragnea şi a Tel Drum încă din luna iulie, iar acum a fost citat de procurori pentru a-şi susţine acuzaţiile.

Fostul lider PSD îl acuză pe Dragnea de "trafic de influenţă, abuz în serviciu, corupţie".

"Haideţi să vedem, dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct", a subliniat Romică Părpălea.

Acelaşi Romică Părpălea i-a făcut o plângere penală şi ministrului de Interne Carmen Dan.

"I-am făcut o plângere penală doamnei Carmen Dan şi o să vedeţi, cu probe. Eu nu fac plângeri fără probe. Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman. Dacă vă uitaţi pe declaraţiile de avere ale consilierilor juridici, ale celor din aparatul prefectului de control, veţi vedea miliarde încasate din bugetul statului, din banul meu şi al dumneavoastră. Pe aceşti oameni i-a plantat aproape la fiecare primărie din judeţul Teleorman pentru a beneficia pe Legea 10 de anumite sporuri, până la 50% din salariu.

Şi atunci au făcut debandadă şi fraude foarte mari în bugetul de stat. Doamna Dan era atunci cea care verifica legalitatea documentelor în judeţul Teleorman, dar a demonstrat că împreună cu cei din aparatul propriu şi din declaraţia unui primar am înţeles că ar fi mers şi la dumneaei nişte sume de bani, deoarece aceste persoane au fost încadrate pe legea 10 la consiliile locale din multe localităţi. În cazul doamnei Carmen Dan - abuzul în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul", a afirmat Romică Părpălea.

Potrivit TVR, în presă, bărbatul e cunoscut drept "mortul lui Dragnea", întrucât în urmă cu patru ani Dragnea îi acuza pe procurori că l-au trimis în judecată în dosarul Referendumului în baza unui denunţ făcut de o persoană decedată în 1991. Imediat Romică Părpălea a ieşit cu declaraţii şi a spus că el este denunţătorul din Dosarul Referendumului şi că, iată, este viu.