Toader, întrebat direct în faţă: Cum poate o somitate să fie ministru într-un Guvern controlat de un condamnat?

Tudorel Toader(Minstrul Justitiei),
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, prof. univ. dr. rector Tudorel Toader, a fost întrebat, direct în faţă, de Mălin Bot, cum poate "o somitate" să fie ministru într-un Guvern "controlat de un condamnat" penal, potrivit unui video postat pe pagina de socializare a jurnalistului, incidentul în cauză având loc la Bruxelles.

Jurnalist: "În deschiderea cuvântului dvs v-aţi prezentat, şi vorbeşte şi CV-ul dvs de la sine, ca o somitate a dreptului românesc. Întrebarea mea este... nu reuşesc să înţeleg, domnule ministru, cum se împacă o carieră în drept, a unei persoane care se descrie ca fiind o somitate, cu poziţia de ministru într-un Guvern controlat de un infractor, de un condamnat cu cazier penal? Cum vă simţiţi ca ministru să ştiţi că vă vin ordinele de la un cetăţean care are cazier penal?"

Tudorel Toader: "Eu nu m-am prezentat ca o somitate, n-aţi auzit niciodată (ca) eu să vorbesc despre mine."

Jurnalist: "Aţi vorbit 5 minute în discursul dvs despre cariera dvs..."

Tudorel Toader: "Da, ştiu, dar n-am spus eu că-s somitate. Am spus că am fost judecător 10 ani, sunt rector suspendat, membru al... dar n-am tras eu concluzii."

Jurnalist: "Cum poate un judecător să fie ministru într-un Guvern controlat de un condamnat?"

Tudorel Toader: "De ce repetaţi întrebarea? Am înţeles-o. Eu ce vreau să vă spun e următorul lucru, verificabil la milimetru, că mi s-a propus să preiau portofoliul Justiţiei şi mi s-au dat depline garanţii de independenţă. Eu nu primesc ordine de la nimeni, am deplină libertate în stabilirea secretarilor de stat, am deplină libertate în a spune nu adpotăm ordonanţe de urgenţă, am deplină libertate în a iniţia proiecte de lege."