Stanomir: Nu Dragnea e problema, ci sistemul care a permis ascensiunea unui condamnat definitiv şi irevocabil

Nu liderul PSD Liviu Dragnea e problema, ci mai degrabă sistemul care a permis ascensiunea în fruntea unui partid membru al unei familii politice europene respectabile a unui condamnat definitiv şi irevocabil, a opinat politologul Ioan Stanomir.
Ioan Stanomir
Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns un fel de obsesie a românilor, la fel cum era şi dictatorul Nicolae Ceauşescu în perioada comunismului târziu, a remarcat politologul Ioan Stanomir, în cadrul unui eveniment organizat de Alternativa Dreaptă.

Potrivit politologului, românii, neputând contura o soluţie clară de ieşire din totalitarism, se gândeau că dacă va muri Nicolae Ceauşescu va fi perfect, însă dacă îi întrebai ce se va întâmpla după aceea se blocau. Nu-şi puteau imagina un viitor în afara unui stăpânitor – asta este drama la noi.

"Nu domnul Dragnea e problema, ci sistemul care a permis ascensiunea în fruntea unui partid membru al unei familii politice respectabile europene a unui condamnat definitiv şi irevocabil. România este cum este pentru că noi suntem cum suntem. Este o oglindă perfectă pusă în faţa noastră. Spuneaţi de cei 600.000 de oameni de la Rezist. Pentru aceşti 600.000 de oameni existau 1.600.000 de oameni care nu doar că rezistau, trăiau pe dos în raport de valorile celor care rezistă.

Atâta vreme cât ei vor fi majoritari, cât ei vor fi dominanţi... atâta vreme cât la 600.000 vor răspunde 2.600.000 de români complici cu acest regim nu vom avea nicio şansă. (...) E clar că există la noi un potenţial de rezistenţă civică, l-am dovedit. Ceea ce cred că ne lipseşte, cu toată modestia, este consistenţa şi coerenţa pe termen mediu şi lung", a explicat Stanomir.

Pentru mai multe detalii vă invităm să urmăriţi materialul video.