Năsui: Mişa va rămâne în istorie ca cel mai distructiv ministru de Finanţe pe care l-a avut România

Toate semnalele ne arată că mergem cu viteză accelerată spre zid. E mare păcat că am irosit un moment de creştere economică cu o guvernare PSD care nu doar că şi-a bătut joc de creştere dar care ne-a fragilizat enorm pentru viitor, şi-a exprimat nemulţumirea deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Ionuţ Mişa va rămâne în istorie ca cel mai distructiv ministru al Finanţelor Publice pe care l-a avut România, a acuzat joi, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"În scurtul său mandat, a reuşit deja să gonească bine de tot investitorii străini (-18.6%) prin haosul de declaraţii şi propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reuşit performanţa de a provoca o criză bursieră prin declaraţiile despre desfiinţarea pilonului 2 încă din timpul audierilor (idee la care încă nu a renunţat).

A fost principalul susţinător al "Split-TVA", un experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Un experiment care este deja în vigoare pentru că s-au grăbit să-l treacă prin ordonanţă şi pentru care nu avem nici derogare de la UE, deşi avem nevoie.

A minţit că nu creşte taxe şi impozite, după care a crescut accizele pe carburanţi cu 20% de la o lună la alta. A speriat investitorii prin acel impozit pe cifra de afaceri. Şi încă nu s-a potolit cu pilonul 2, căruia tot mai vrea să-i ia contribuţiile", a declarat Năsui.

Deputatul USR s-a arătat indignat şi de cea mai nouă manevră fiscală anunţată de ministrul Finanţelor - aşa-numita taxă de solidaritate de 2%.

"Iar acum ce ne spune? Că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu ştim din ce, nu ştim de unde. Ştim doar că va fi 2% şi că se va numi "de solidaritate". Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuţia avuţiei către PSD şi clientela lor.

Au mărit imens salariile categoriilor de populaţie care îi votează în principal, iar pentru asta au nevoie de bani. De unde să-i ia? Evident de la non-votanţii lor. Cei care muncesc în economia privată şi care plătesc deja impozite pe muncă de 70% din salariu net. Cei care, în modelul lor cinic, oricum nu-i votează. Redistribuţie pură.

Mai ţineţi minte când ne povesteau de scăderi de impozite? Eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei, eliminarea impozitului pe dividende, eliminarea impozitării medicilor? Toate acestea sunt discutate şi uitate", a remarcat Năsui.

Potrivit parlamentarului, în condiţiile acestea este destul de lesne de înţeles de ce, deşi avem creştere mare, nu avem investiţii şi nici oameni care se întorc în ţară, ba dimpotrivă.

"Toate semnalele ne arată că mergem cu viteză accelerată spre zid. E mare păcat că am irosit un moment de creştere economică generalizată la nivel mondial cu o guvernare PSD care nu doar ca şi-a bătut joc de creştere dar care ne-a fragilizat enorm pentru viitor. Să tot îndrăznim să credem în Minciuna PSD", a concluzionat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne