Monica Macovei: "Pacea şi democraţia pe care le-am dobândit pot fi pierdute peste noapte"

Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL
Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL (Epoch Times România)

"Este foarte important să înţelegem că suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse", a declarat Monica Macovei sâmbătă, la Sibiu, avertizând că în Parlamentul European colegii săi din ţările baltice sau polonezii se pregătesc să se apere de un eventual război sau de agresiune din partea Moscovei.

În aceste circumstanţe, a atras atenţia europarlamentarul Macovei, protecţia NATO este esenţială iar românii trebuie să fie conştienţi că pacea şi democraţia pe care le-au dobândit pot fi pierdute peste noapte, în condiţiile în care Ponta şi baronii săi îndreaptă ţara spre est iar această tendinţă se manifestă şi în Parlamentul European, al cărui preşedinte din grupul socialist, Martin Schultz, a cerut să nu mai sancţionăm Federaţia Rusă, "pentru că ne dă energie."

"Să nu mai sancţionăm Federaţia Rusă înseamnă pentru noi să lăsam Federaţia Rusă să-şi facă poftele. Următoarea la rând este probabil Republica Moldova dacă nu oprim Federaţia Rusă.", a avertizat Monica Macovei.

"Trebuie să avem grijă, trebuie să fim vigilenţi, pentru că pacea şi democraţia le-am dobândit, le putem pierde peste noapte. (...) Trăim astfel de timpuri în care democraţia şi pacea pot fi puse în pericol şi deja au fost puse în pericol în Europa", a avertizat Macovei, arătând că România trebuie să fie alături de partenerii săi din Vest şi să contribuie pentru ca stânga să nu câştige alegerile europarlamentare din acest an.

Monica Macovei participă sâmbătă la Sibiu la lansarea candidaţilor pentru europarlamentare ai PDL.