Monica Macovei: "Mai rămâne ca mâine Ponta să ne spună că nu ştie cine este Şova!"

Declaraţie de avere.
Declaraţie de avere. (Facebook)

"Ponta, dă-ţi demisia! Minciunile tale sunt toxice pentru români.", scrie Monica Macovei pe contul său de Facebook, la scurtă vreme după ce premierul Ponta a susţinut că nu a fost niciodată partener de avocatură cu Dan Şova.

"Victor Ponta a scris, sub semnătură, în Declaraţia de Interese din 19.11.2007, înregistrată la Camera Deputaţilor cu nr. 51/480/D, că este Senior partner la “Şova şi Asociaţii”.


Victor Ponta a declarat astăzi că nu a fost “niciodată” asociat în cabinetul lui Şova.

Mai rămâne ca mâine Ponta să ne spună că nu ştie cine este Şova.", adaugă Macovei, publicând declaraţia la care face referire.

Reamintim că procurorii DNA au dispus, vineri, efectuarea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru al României, sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Premierul mai este acuzat şi de conflict de interese, pe motiv că l-a numit pe Şova ministru, în condiţiile în care beneficiase în trecut de foloase din partea acestuia.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA "Şova şi Asociaţii" de la cele două complexe energetice (Turceni şi Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Şova Dan-Coman şi a persoanelor din sfera sa relaţională.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Ponta a anunţat că nu-şi dă demisia şi a susţinut că nu a fost niciodată asociat cu firma de avocatură Dan Şova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne