Alina Gorghiu: Cum poate să dea ochii Ponta cu oficiali din alte state din Europa?

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a atras atenţia, sâmbătă, că România se găseşte într-o situaţie fără precedent, fiind condusă de un premier pus sub acuzare de DNA pentru fapte asimilate celor de corupţie. Fiecare zi în care Ponta rămâne în funcţie are efecte dezastruoase pentru ţară, a adăugat liderul liberal.

"Fiecare zi în care premierul Victor Ponta se ţine de scaunul de la Palatul Victoria înseamnă neşansă pentru democraţia din România, înseamnă lipsă de credibilitate, înseamnă capital pierdut şi îl întreb pe premier astăzi:

Cum poate să dea ochii cu oficiali din alte state din Europa? Cum poate să se raporteze la ţările membre NATO? Cum poate să le vorbească cetăţenilor României despre reducere de TVA şi cum le poate cere micilor întreprinzători şi oamenilor de afaceri din România şi din afară să nu facă evaziune fiscală când domnia sa este pus sub acuzare de DNA de fapte care înseamnă evaziune fiscală, spălare de bani şi alte fapte la fel de grave?", se întreabă şefa PNL.

Gorghiu a mai adăugat că, pentru toate aceste motive, liberalii îi vor cere în fiecare zi lui Victor Ponta să îşi dea demisia. Totodată, copreşedintele PNL i-a transmis premierului că ar fi cazul ca măcar acum, "la sfârşitul carierei sale politice, să facă un prim gest de bărbat politic, să îşi dea demisia pentru a uşura România de această criză politică fără precedent".

"Din păcate, constat cu neplăcută surprindere că, în loc să vedem o demisie de urgenţă a acestui premier, domnia sa a a convocat un Birou Naţional al PSD pentru luni. Dacă era un om politic cu responsabilitate făcea această convocare de urgenţă sâmbătă deoarece situaţia aceasta de criză fără precedent necesită o rezolvare rapidă urgenţă a situaţiei", a afirmat şefa PNL.

Alina Gorghiu susţine că toată lumea intuieşte finalitatea Comitetului Executiv al PSD convocat luni - "va încerca aşa cum ne aşteptăm cu toţii să facă justiţie la CExN şi să se ascundă în spatele deciziei colegilor de partid pentru a nu-şi da demisia"şi a lansat un apel la responsabilite către liderii PSD:

"Fac un apel la responsabilitate, nu la Victor Ponta, pentru că domnia sa a spus că îşi dă demisia şi în decembrie 2014 şi în martie 2015 în cazul în care va fi pus sub urmărire penală şi nu o face, constat, dar fac un apel la responsabilitate faţă de toţi liderii PSD care înţeleg cât de gravă este situaţia din acest moment, fac un apel să îi ceară lui Ponta demisia, sa îl facă să plece de la palatul Victoria nu pentru ca PSD se îndreaptă la faliment politic cu Victor Ponta la guvernare, ci pentru că înţeleg cât de gravă este situaţia în care România este pusă de un om iresponsabil politic cum este Victor Ponta", a continuat Alina Gorghiu.

"Să nu credeţi că îl cred pe Victor Ponta vinovat. În opinia mea, Victor Ponta se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul în care o instanţă judecătorească va da o eventuală hotărâre de condamnare, însă cred că funcţia de premier înseamnă mai mult decât prezumţia de vinovăţie, înseamnă credibilitate, înseamnă bună credinţă, decenţă politică, înseamnă legitimitate. Nimic dintre acestea nu îl caracterizează pe acest Victor Ponta care nu face altceva decât să se agaţe de scaunul de la Palatul Victoria." a adăugat Gorghiu.

"N-aş vrea să cred că Victor Ponta va face absolut orice pentru ca votul din Camera Deputaţilor pe solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva domniei sale să fie amânat până în toamnă. Acest lucru înseamnă perpetuarea unei crize politice fără precedent, efecte catastrofale pentru români atât în plan intern cât şi extern", a mai precizat Alina Gorghiu

În acest context, şefa PNL este de părere că moţiunea de cenzură depusă de liberali capătă o importantă mai mare, motiv pentru care le-a solicitat membrilor Parlamentului să se alăture PNL pentru a putea face o majoritate necesară şi suficientă pentru ca această moţiune să treacă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne