Moldovenii vor putea urmări pe internet recuperarea miliardului dispărut

Furtul miliardului de dolari din băncile moldoveneşti a cauzat o serie de schimbări socio-economice fără precedent în Republica Moldova. La un an după “jaful secolului”, guvernul de la Chişinău a decis să facă public un banner online prin care cetăţenii vor putea monitoriza recuperarea acestuia.
Clădirea Guvernului Republicii Moldova
Clădirea Guvernului Republicii Moldova (The Epoch Times)

Începând cu 20 iunie, cetăţenii Republicii Moldova vor putea urmări procesul de recuperare a banilor fraudaţi din cele trei bănci, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, pe un banner amplasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor - www.mf.gov.md.

Bannerul „Recuperarea Activelor Fraudate” a fost prezentat, astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit.

„Vrem ca investigarea furtului din cele trei bănci şi recuperarea sumelor să meargă până la capăt şi să asigurăm transparenţa procesului de recuperare a activelor. Este important să luăm toate măsurile ce se impun pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete pe viitor”, a menţionat Prim-ministrul Pavel Filip.

Bannerul va conţine informaţia privind recuperarea activelor fraudate, care va fi actualizată lunar, la compartimentele: sume recuperate, rambursarea creditelor de urgenţă şi procesul de realizare a activelor. Informaţia va fi prezentată pentru fiecare bancă în parte.

În luna ianuarie, plecat la Bucureşti pentru a negocia condiţiile de primire a primei tranşe din ajutorul financiar în valoare de 150 de milioane de euro, Pavel Filip a declarat într-un interviu pentru presa română că „o prioritate pentru executiv este recuperarea banilor ca să întoarcem banii în Republica Moldova. Mi-am propus împreună cu colegii să avem un panou, unde zilnic să se vadă recuperarea. Va fi unul electronic. Într-un loc public.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe