Sechestrul pe acţiunile Petromidia, menţinut de instanţă

Înalta Curte menţine sechestrul pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, într-un dosar penal care vizează modul în care a fost privatizat Rompetrol.
Rompetrol
Rompetrol (caleaeuropeana.ro)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, vineri, să menţină sechestrul până la concurenţa sumei de trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, în dosarul Rompetrol II, relatează Realitatea.net. Decizia este definitivă.

Reamintim că în data de 9 mai, procurorii DIIOOT au pus sechestru pe bunurile Rompetrol, respectiv pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, într-un dosar penal care vizează modul în care a fost privatizată compania.

Sechestrul asigurator, în vederea recuperării pagubei cauzate prin infracţiuni şi a confiscării speciale, a fost impus până la concurenţa sumelor de 1.724.168.825 Ron, 290.786.616 USD şi 34.941.924 EURO asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând unui număr de 4 suspecţi cât şi asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând KAZ MUNAY GAZ INTERNATIONAL NV(fostă THE ROMPETROL GROUP NV), SC OILFIELD EXPLORATION BUSINESS SOLUTIONS SA (fostă SC ROMPETROL SA) şi SC ROMPETROL RAFINARE SA în calitate de părţi responsabile civilmente, informează DIICOT.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 1998, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat transfrontalier care a avut drept scop desfăşurarea unor ample activităţi infracţionale în vederea inducerii în eroare a autorităţilor române cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de privatizare, folosirea şi/sau însuşirea sumelor de bani ce erau destinate bugetului consolidat al statului, neevidenţierea în actele contabile ale societăţilor pe care le controlau a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, spălarea sumelor de bani rezultaţi din activităţile infracţionale şi externalizarea fondurilor astfel obţinute din activităţile infracţionale.

În dosarul Rompetrol II sunt puşi sub urmărire penală 4 foşti miniştri, Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea.

Procurorii îi acuză pe cei patru foşti miniştri de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Tot recent, Rompetrol a fost cumpărată - cu sechestru cu tot - de chinezi. Proprietarul Rompetrol, KazMunayGaz a bătut palma cu China Energy Company pentru preluarea unei participaţii de 51% din KMG Internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne