Modalităţii naturale pentru a preveni şi trata pierderea de masă osoasă
Un cititor întreabă „Este necesar să iau medicamente pentru a preveni fracturile osoase sau există modalităţi naturale pentru a trata această problemă? O analiză mi-a arătat că am osteopenie şi mi-e frică că aceasta va duce la osteoporoză (oase fragile)”.
Astăzi, doctorii pot cere mai multe teste care să determine densitatea minerală a oaselor (DMO) şi este important să ştii ce înseamnă când un doctor îţi spune că ai osteoponie.
„Îmbătrânirea este invariabil fatală”. Dar înainte ca acest lucru să se întâmple ai de asemenea păr grizonat, riduri, răceală, varice, probleme de vedere şi brusc apare scăderea masei osoase.
Dar nu este nevoie să te sperii dacă un test DMO arată acest diagnostic. Această procedură care foloseşte raze X măsoară cantitatea de calciu şi alte minerale din oase. Rezultatul este cunoscut ca „scorul T” care compară scorul pacientului cu cel al unuia sănătos de 30 de ani. Cu cât scorul T este mai scăzut cu atât sunt oasele mai puţin de dense.
Marea întrebare este dacă acest pacient are nevoie de prescripţii medicale cu bifosfonate. Sau este mai prudent să încerce metode naturale pentru a întări oasele.
În prezent doctorii sunt atât de concentraţi pe indicele DMO încât chiar dacă pacientul are indicele puţin sub limită primesc medicamente. Dar aceste pastile vin cu un preţ. Rareori primeşti ceva pentru nimic.
De exemplu bisfosfonatele au fost asociate cu iritaţii şi ulceraţii în partea de jos a esofagului, dureri musculare, inflamarea ochilor, ritm cardiac neregulat iar în cazuri rare osteonecroza articulaţiilor - o problemă serioasă şi ireversibilă.
Autorul cărţii “Overdose America”(America supradozată), Dr. John Abramson a declarat că aceste medicamente întăresc densitatea structurii exterioare a oaselor dar întăresc foarte puţin structura tubulară interioară (în care se află măduva osoasă), încheieturile şi articulaţiile. Deci cred că merită încercate tratamentele naturale pentru osteopenie.
Istoricul englez G.M Trevelyan spunea: „Am doi doctori, piciorul meu drept şi cel stâng” .Mersul este una dintre cele mai bune şi sigure forme de exerciţiu, punând presiune pe oase şi întărindu-le. Dovezi apar la acele persoane care îşi pierd o mână, cea rămasă dezvoltă oase mai lungi şi puternice.
Este important ca în dieta zilnică să fie introdusă o cantitate suficientă de calciu. Vitamina D este de asemenea necesară pentru asimilarea eficientă a calciului şi penetrării oaselor. Majoritatea oamenilor primesc 600 de unităţi (UI) de vitamina D, pe când doza necesară este de 3.000 de unităţi.
Vitamina K2 a fost legată de osteoblast care produce o proteină numită osteocalciu; această proteină acţionează ca un lipici care încorporează calciul în oase, scăzând riscul apariţiei osteopeniei.
Cum osteoporoza afectează atât de mulţi oameni, nu propun ca cei care au medicamente prescrise pentru această afecţiune să le arunce. De fapt eu spun că doctorii apelează prea des la medicaţie în detrimentul tratamentelor naturale care dau acelaşi rezultat dar fără efecte secundare.
Dr. Gifford-Jones este un jurnalist medical cu un cabinet medical privat în Toronto. Site-ul său este DocGiff.com. Poate fi contactat la adresa de e-mail Info@docgiff.com