Lăzăroiu: Credeţi că îi pasă lui Vosganian că râde lumea de scălâmbăielile lui din Parlament?

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Comentând momentul dramatic de joi din plenul Senatului, fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, este de părere că liberalul Varujan Vosganian nu este altceva decât un cabotin, un demagog perfect care acum râde de noi şi de "revoltatul" Iohannis, pentru că şi-a îndeplinit obiectivul - acela de a scăpa de procurorii DIICOT.

Pentru a scăpa de urmărirea penală în "Dosarul Romgaz", Varujan Vosganian a susţinut un discurs în faţa colegilor săi senatori, la finalul căruia a izbucnit în lacrimi, după care s-a retras la locul său în sală unde a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce citea acatiste. Senatorii au trecut la vot şi l-au salvat din nou pe colegul lor de procurorii DIICOT.

"Credeţi că îi pasă lui Vosganian că râde lumea de scălâmbăielile lui din Parlament? Că s-a umilit ca ultimul milog în faţa colegilor, că s-a umplut de ridicol, că a mai făcut o dată praf imaginea parlamentarilor? El e un cabotin, demagogul perfect, acum râde de noi şi de revoltatul Iohannis. A scăpat de procurori, nici nu îşi dorea mai mult. Puneţi pariu că îl vedeţi pe liste la parlamentarele viitoare?", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

După vot, preşedintele Klaus Iohannis se plângea că votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care a pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului.

"Ca să înţelegeţi de ce două camere sunt prea multe. Bună dimineaţa, domnule preşedinte Iohannis! Mă bucur că ati înţeles că orice cârdăşie cu actualele partide nu face decât să lase milioane de români nereprezentaţi. Sau poate n-aţi înţeles încă... Si asta e doar prima păcălela pe care i-au tras-o lui Klaus. Mai urmează: votul prin corespondenţă, legea sănătăţii, revizuirea Constituţiei, numiţi-le voi...", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

În timp ce atât co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, cât şi şeful PSD Victor Ponta au condamnat votul Senatului, deşi este evident că senatorii din cele două partide au făcut posibilă eschivarea lui Vosganian din faţa justiţiei, preşededintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a remarcat printr-o poziţie cu totul inedită.

"Tăriceanu: Discursul lui Vosganian mi s-a părut raţional, nu emoţional. Dacă-i aşa, atunci înseamnă că cerşetorii de la intersecţii sunt nişte cartezieni", a comentat fostul consilier prezidenţial.

Comparaţia Udrea-Vosganian

În mediul online, tot mai mulţi au remarcat contrastul dintre atitudinea "plângăcioasă", de om vinovat, a lui Varujan Vosganian în faţa plenului şi cea "demnă şi senină" a Elenei Udrea, care şi-a susţinut şi ea recent nevinovăţia în faţa colegilor săi deputaţi.

Sebastian Lăzăroiu a luat poziţie şi în această chestiune:

"Elena Udrea a distrus mandatul lui Traian Băsescu prin declaraţiile ei şi voi aţi aplaudat-o. Ca să fii demn înseamnă să nu ataci instituţiile statului. V-ar fi plăcut să o scape Parlamentul pe Udrea şi nu pe Vosganian. Asta e măsura cu care lucraţi voi. Când spui că instituţiile statului, SRI şi DNA vor să te distrugă înseamnă să te dezici de mandatul lui Traian Băsescu.

Sunt aceleaşi instituţii care erau bune acum două luni. Sunt bune când cer urmărirea penală a lui Vosganian sau Hrebenciuc, dar nu mai sunt bune când e Udrea în cauză. Păi, fraţilor, dacă DNA e aşa rău şi abuziv, le dau dreptate senatorilor că nu l-au trimis pe Vosganian în gura lupului. Sau greşesc? Dacă suspectăm că DNA favorizează pe Coldea sau persecută pe Udrea, atunci cei care au votat pentru Vosganian au dreptate."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.