Danemarca aprobă planul pentru confiscarea obiectelor de valoare de la refugiaţi

ONU s-a arătat extrem de nemulţumită faţă de decizia Parlamentului danez de a vota o măsură ce prevede confiscarea obiectelor valoroase ale refugiaţilor.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca. (Captură Foto)

Parlamentul danez a votat o măsură privind forţarea refugiaţilor să renunţe la obiectele de valoare pentru a-şi plăti în acest mod şederea în taberele de refugiaţi, unde vor aştepta procesarea cererilor de azil.

Conform acestui proiect, refugiaţilor li se va cerere să renunţe la banii în numerar, aurul şi bijuteriile care nu sunt considerate esenţiale, cum ar fi ceasuri. Verighetele nu sunt incluse în noua măsură.

Premierul Lars Loekke Rasmussen a declarat că intenţia este aceea de a opri afluxul de refugiaţi. Danemarca a aplicat, de asemenea, controale vamale mai stricte, care au forţat multe persoane să se întoarcă în Germania.

Noua mişcare a fost comparată de critici cu modul în care au fost trataţi evreii în timpul Holocaustului, susţine website-ul Tru News.

ONU critică ideea, declarând că va duce la promovarea fricii. De asemenea, ONU se opune unei legi daneze potrivit căreia refugiaţii care sosesc fără copii vor trebui să aştepte trei ani înainte de a depune o cerere pentru reunificarea familiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe