Guvernul ia poziţie în cazul Bodnariu

Premierul Cioloş vrea să fie informat şi se informează personal despre cazul Bodnariu, iar la nivel diplomatic au fost luate măsuri pentru sprijinirea familiei, lăsată de autorităţile norvegiene fără copii, a informat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Dan Suciu
Dan Suciu (www.gov.ro)

Povestea familiei Bodnariu, lăsată de Protecţia Copilului din Norvegia fără cei cinci copii a atras atenţia Guvernului. La trei zile după ce mii de români au ieşit în stradă, atât în ţară cât şi peste hotare, pentru a sprijini familia greu încercată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu a ţinut o conferinţă de presă pe tema implicării statului în acest caz.

Purtătorul de cuvânt a anunţat că în cursul zilei de ieri, ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, a avut o întâlnire cu unchiul copiilor, aflat la Bucureşti iar astăzi ambasadorul României în Norvegia va avea o întâlnire cu familia Bodnariu şi cu noul avocat din oficiu al familiei, întâlnirile urmând să continue regulat, până la soluţionarea situaţiei.

De asemenea, în cursul zilei de mâine, ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu ministrul Protecţiei Copilului din Norvegia, lucru solicitat de partea română.

"Partea română înţelege că există o anchetă în curs. Respectăm pe deplin acest demers, dar partea română speră să fie informată cât mai rapid despre demersul anchetei.", a declarat Suciu, adăugând că premierul vrea să fie informat şi se informează personal de acest caz.

"Interesul premierului şi al Guvernului este justificat de faptul că vorbim de cetăţeni români, membrii familiei, care acum se îndreaptă tot mai mult spre ambasada României şi solicită tot mai mult implicarea autorităţilor româneşti”, a declarat Suciu, citat de digi24.ro.

"Partea română înţelege că sunt anchete în curs pe care partea norvegiană la realizează conform legislaţiei norvegiene. Respectăm pe deplin acest demers, iar partea română speră să fie informată cât mai rapid în legătură cu evoluţia acestor anchete. Premierul va urmări personal evoluţiile acestui caz”, a mai precizat reprezentantul Guvernului.

Cei cinci copiii ai românului Marius Bodnariu şi soţiei sale norvegiene Ruth, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut, după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus la şcoală că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinţii ar fi suspectaţi că administrează corecţii fizice copiilor şi că îi îndoctrinează religios. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat urmând ca părinţii să fie decăzuţi din drepturi iar cei mici daţi în adopţie.

De la ridicarea copiilor Bodnariu de către autorităţile norvegiene, apropiaţii familiei au lansat o petiţie internaţională, au trimis scrisori autorităţilor române şi au organizat proteste în mai multe oraşe ale lumii.

De asemenea, MAE a anunţat discuţii cu autorităţile norvegiene precum şi trimiterea unei delegaţii de parlamentari în Norvegia, în perioada 18 – 22 ianuarie pentru a discuta cazul familiei Bodnariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne