Ministrul sirian de externe, în vizită de lucru la Moscova (revista presei)

Ministrul sirian de externe, Walid Mouallem, începe luni o vizită de lucru la Moscova, în timpul căreia va informa autorităţile ruse de stadiul aplicării planului de reglementare paşnică a conflictului, propus de reprezentantul internaţional pentru Siria, Kofi Annan, relatează Vzgliad.
Epoch Times România
09.04.2012

Ministrul sirian de externe, Walid Mouallem, începe luni o vizită de lucru la Moscova, în timpul căreia va informa autorităţile ruse de stadiul aplicării planului de reglementare paşnică a conflictului, propus de reprezentantul internaţional pentru Siria, Kofi Annan, relatează Vzgliad.

Walid Mouallem va avea o întâlnire cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, marţi, 10 aprilie - până la această dată guvernul sirian trebuie să-şi retragă trupele şi armamentul din oraşe şi localităţi. Potrivit 'Foii de parcurs' a lui Annan, după 48 de ore - pe 12 aprilie - părţile conflictului, puterea şi opoziţia, trebuie să înceteze definitiv violenţele în această ţară.

Dar unii mediatori, implicaţi activ în soluţionarea problemei siriene, în special Washingtonul şi Parisul, preferă să uite că îndemnul reprezentantului ONU şi al Ligii arabe, Kofi Annan, este adresat şi rebelilor. SUA şi Franţa şi-au exprimat scepticismul cu privire la îndeplinirea planului Annan de către Damasc şi la succesul misiunii în general. Este clar că împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad continuă un război informaţional, ai cărei iniţiatori, criticând puterea, lovesc în popor, comentează publicaţia rusă.

Kommersant scrie că Rusia vrea să-şi consolideze poziţiile pe piaţa armamentului din Africa şi Asia, unde îşi va promova tancul T-90C, care a fost prezentat cu succes la expoziţia Defexpo-2012 din India. Experţii afirmă că primul posibil cumpărător este Algeria, care a cumpărat deja peste 100 de tancuri T-90. Specialiştii nu sunt deranjaţi de faptul că Statul major rus a renunţat la acest tanc.

Veniturile ruşilor vor creşte mai repede decât se planifica, iar economia - mai lent, notează Rossiiskaia Gateza. Preţul mediu al petrolului va fi, în 2012, de 115 dolari pe baril, şi nu 100, cum s-a planificat anterior. Veniturile din vânzarea petrolului vor permite majorarea salariilor - acestea vor creşte cu 6,3%, deşi iniţial s-a anunţat o majorare de 4,9%. Deficitul bugetar ar urma să fie de 0,5% în loc de 1,5%. În schimb, creşterea PIB-ului, estimată iniţial la 3,7%, va fi de 3,4%, mai scrie oficiosul rusesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor