Ministrul "pesedist" al Energiei îl face franjuri pe liderul PNL Gorj care i-a cerut demisia

Ministrul tehnocrat al Energiei, Victor Grigorescu, nu a fost deloc încântat să afle că liderul PNL Gorj, Dan Vâlcean, l-a numit pesedist şi l-a somat să-şi dea demisia din funcţie.
Andrei Pricopie
05.08.2016

alte articole

Victor Grigorescu (facebook.com)
Andrei Pricopie
05.08.2016

PNL Gorj - prin liderul său Dan Vâlceanu - îi cere demisia "pesedistului" Victor Grigorescu invocând situaţia dezastruoasă de la Complexul Energetic Oltenia. În replică, ministrul Energiei îi atrage atenţia contestatarului său că pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, ceea ce îi lipseşte cu desăvârşire, şi îl îndeamnă să se preocupe mai bine să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar, au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO.

"Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară şi sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obişnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept acţiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, aşa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e însă o constantă în aceste afaceri, e faptul că statul pierde mereu şi cei care plătesc sunt angajaţii obişnuiţi.

Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situaţie financiară grea. Sigur că în calitate de afacerişti oneşti care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia, nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania şi angajaţii ei.

Grija aceasta îi macină doar când îmbracă haina de politician. Ipocrizia îngrijorărilor politice din Gorj îmi aminteşte, ca într-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum câţiva ani prin care ni se cerea să ne "întărim" statul. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta, sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani", a scris vineri, pe contul său de Facebook, Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei susţine că este conştient că timpul nu lucrează în favoarea lor şi că ireversibilul nu poate fi construit în câteva luni, dar cei care plâng acum de grija angajaţilor de la CEO (ca şi în alte companii din energie) sunt cam toţi responsabili de situaţia în care ne aflăm.

"În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, aşa cum se dau declaraţiile ipocrite. Iar în ceea ce îl priveşte pe liderul PNL care s-a trezit acum îngrijorat de situaţia de la CEO, aş dori să îi transmit că pentru a ţine lecţii, ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire. Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar, au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO", a subliniat Victor Grigorescu.

Pe angajaţii de la CEO, ministrul i-a sfătuit ca, atunci când le tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simt, să se aşeze la o masă şi să facă liste cu oamenii care i-au minţit ani de zile şi care i-au furat fără ruşine, iar astăzi le poartă de grijă.

"Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vilele şi piscinele potentaţilor din Gorj. Viitorul dumneavoastră vă e furat de aceşti oameni", a adăugat Victor Grigorescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor