Ministrul Educaţiei: Avem şcoli care arată ca la sfârşitul secolului al XIX-lea

Diferenţele în ceea ce priveşte modul în care se prezintă infrastructura şcolară sunt foarte mari de la o zonă la alta, în funcţie de investiţiile care s-au realizat în ultimii ani.
Examen. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
25.03.2013

Diferenţele în ceea ce priveşte modul în care se prezintă infrastructura şcolară sunt foarte mari de la o zonă la alta, în funcţie de investiţiile care s-au realizat în ultimii ani.

"Dacă discutăm despre probleme şi provocări, intrăm şi în zona mai dură a infrastructurii şcolare, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, dar care este extrem de dezechilibrată de la o zonă la alta. Poţi să găseşti licee sau şcoli care arată absolut incredibil, dar poţi să te duci în zone mai izolate în care găseşti o infrastructură de sfârşit de secol al XIX-lea şi început de secol al XX-lea", a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Responsabilii din Ministerul Educaţiei pregătesc bugetele pe fonduri structurale pentru 2014-2020 şi pe componentele Regio, pentru dezvoltare regională şi la care vor exista subcomponente distincte pentru investiţii în infrastructura şcolară.

"Este un lucru pe care trebuie să-l avem în vedere, pentru că degeaba vorbim despre manuale digitale şi despre formarea cadrelor didactice, dacă şcoala nu are acoperiş, aşa cum, din păcate, uneori se întâmplă", a precizat ministrul Educaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor