Ministrul Educaţiei: Aproape 100.000 de copii şi adolescenţi nu sunt cuprinşi în şcoală

Aproximativ 100.000 de copii şi adolescenţi între 6 şi 16 ani nu sunt la şcoală, deşi ar trebui, rezultă din statisticile Ministerul Educaţiei. Pentru a îndrepta situaţia, specialiştii din minister au realizat mai multe strategii care vor fi prezentate la CE.
Remus Pricopie, ministru educaţiei naţionale (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.03.2013

Aproximativ 100.000 de copii şi adolescenţi între 6 şi 16 ani nu sunt la şcoală, deşi ar trebui, rezultă din statisticile Ministerul Educaţiei. Pentru a îndrepta situaţia, specialiştii din minister au realizat mai multe strategii care vor fi prezentate la CE. Un alt obiectiv important este modernizarea infrastructurii şcolare.

"Acum, lucrăm la o serie de strategii pe care să le prezentăm Comisiei Europene înaintea aprobării fondurilor structurale pe perioada 2014-2020. Una dintre aceste strategii este legată de infrastructură, în care noi trebuie să dăm un răspuns legat de optimizarea reţelei şcolare, pe de o parte, legat de şantierele care sunt începute, campusurile şcolare şi multe altele începute în urmă cu mai mulţi ani şi nefinanţate după 2009. Numai în funcţie de această planificare, noi vom putea să accesăm banii de la Bruxelles pentru infrastructură", a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Copiii care nu merg la şcoală vor avea probleme şi când vor deveni adulţi şi le va fi greu să-şi găsească un loc de muncă.

"Pentru că, din nou, ne gândim la clasa digitală, dar nu ne gândim la cei aproximativ 100.000 de copii sau persoane cuprinse între 6 ani şi 16 ani care nu sunt în şcoală, deşi ar trebui să fie. Or investiţia şi politicile publice pe această componentă sunt extrem de importante pentru a evita situaţia în care, peste un anumit număr de ani, aceşti oameni vor fi în imposibilitatea de a se întreţine pe ei, nu mai vorbim de contribuţia la dezvoltarea societăţii", a precizat Pricopie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor