Ministrul Agriculturii din Moldova cercetat penal, demisionează

Premierul Pavel Filip a transmis Preşedintelui RM Igor Dodon propunerea de revocare din funcţie a lui Eduard Grama, cercetat penal pentru corupţie. În prezent, ministrul se află internat în spital la secţia reanimare.
Eduard Grama (facebook.com/profil Eduard Grama)
Ştefan Sârbu
17.03.2017

Ministrul Agriculturii Eduard Grama a depus pe 16 martie o cerere, la Cabinetul primului ministru al R. Moldova, prin care îşi anunţă intenţia de a demisiona din funcţie. Totodată, şi Procuratura Anticorupţie a RM a făcut joi un demers adresat premierului Pavel Filip, prin care solicită suspendarea provizorie a lui Eduard Grama din funcţia de ministru al Agriculturii, ca urmare a începerii urmăririi penale.

Având în vedere solicitările menţionate, prim-ministrul Pavel Filip a transmis vineri o scrisoare şefului statului, Igor Dodon, prin care propune revocarea lui Eduard Grama din funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Eduard Grama a fost reţinut la 15 martie, de către procurorii şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) după o serie de percheziţii în cabinetul ministrului, dar şi la domiciliul acestuia. Demnitarul a fost escortat la CNA pentru audieri şi reţinut pentru 72 de ore, într-un dosar de corupţie privind tentativa de înstrăinare a 30 de hectare de teren din Stăuceni care aparţineau fostului Colegiu Naţional de Viticultură şi Vinificaţie.

În prezent ministrul Agriculturii este internat la secţia reanimare a Institutului de Cardiologie din Chişinău după ce în timpul audierilor s-a simţit rău.

Potrivit RISE Moldova, anul trecut doi funcţionari de la Ministerul Agriculturii al RM ar fi oferit funcţia de administrator al întreprinderii de stat omului de afaceri Tudor Ungureanu. Funcţia s-ar fi „vândut” pentru 20.000 de euro şi un Mercedes E-class. „Tranzacţia” s-a făcut în schimbul unui teren de 30 de hectare evaluat la aproximativ 4,5 milioane de euro, din proprietatea statului, pe care Ungureanu urma să-l folosească în scopuri proprii. Eduard Grama a negat faptul că ar fi fost implicat în această schemă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor