Ministerul de Externe al R. Moldova anunţă alertă de călătorie în Rusia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
01.03.2022

În contextul deciziilor autorităţilor statelor din regiune care au afectat căile de transport aerian şi terestru de pasageri din şi spre Federaţia Rusă, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău face un apel la calm către cetăţenii Republicii Moldova aflaţi temporar în Rusia.

MAEIE informează că în cazuri de urgenţă, cei care doresc să revină în Republica Moldova ar putea face uz de rutele comerciale încă disponibile cu escale în Istanbul, Turcia sau Dubai, Emiratele Arabe Unite – cu destinaţia Iaşi sau Bucureşti.

„Reamintim că până pe data de 4 martie curent spaţiul aerian al Republicii Moldova este închis, prin Aeroportul Internaţional Chişinău nefiind efectuate zboruri”, se arată într-un comunicat al instituţiei, menţionând că la etapa actuală instituţiile abilitate evaluează posibilităţile de utilizare a unor rute alternative pentru transportul de pasageri, fiind identificate mai multe opţiuni care vor fi comunicate suplimentar.

De asemenea, MAEIE îndeamnă cetăţenii R. Moldova să nu întreprindă călătorii neesenţiale în Rusia şi să verifice cu regularitate informaţiile difuzate pe pagina ministerului şi a ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Informaţii suplimentare pot fi consultate şi la responsabilii de la Secţia consulară a ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor