Mihai Voicu: Candidaţii PNL pentru Parlament vor fi propuşi până la 8 octombrie, iar decizia finală, luată pe 15 octombrie

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Politic Central (BPC) a partidului, că până pe data de 8 octombrie vor fi propuşi candidaţii liberali, urmând ca pe 15 octombrie să fie luată decizia finală asupra acestora.
Declaraţii de presă, Mihai Voicu,PNL (Epoch Times România)
Ana Petrescu
03.10.2012

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Politic Central (BPC) a partidului, că până pe data de 8 octombrie vor fi propuşi candidaţii liberali, urmând ca pe 15 octombrie să fie luată decizia finală asupra acestora.

"La nivel local filialele noastre până pe data de 8 octombrie îşi vor parcurge procedurile la nivel local privind propunerile de candidaţi care vor fi transmise către sediul central, iar procedurile la nivel naţional se vor încheia pe data de 15 octombrie, urmând ca depunerea candidaturilor să se facă într-un termen şi calendar agreat cu partenerii din USL", a afirmat Mihai Voicu.

Întrebat cum se prezintă situaţia în Bucureşti cu privire la candidaturile PNL şi dacă liderul partidului Crin Antonescu a ales colegiul pentru care va candida, Voicu a replicat că nu s-a stabilit acest lucru în cadrul şedinţei BPC.

"Nici repartizarea colegiilor nu este încă un lucru finalizat, se va închide cel mai probabil în această seară, iar după aceea putem discuta şi despre opţiunile unor persoane, chiar fie şi a preşedintelui partidului pe un anumit colegiu sau nu", a precizat vicepreşedintele PNL.

Totodată, Voicu a adăugat că a fost luată în calcul Arena Naţională ca loc de desfăşurare a evenimentului de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile, unde potrivit vicepreşedintelui PNL a susţinut că vor participa şi zeci de mii de simpatizanţi ai partidului.

Voicu: Liberalii nu au discutat despre proiectul de lege cu privire la graţierea unor pedepse

Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL a afirmat, miercuri, că liberalii nu discutat despre proiectul de lege intitulat "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei de abuzuri, Nicolae Păun. Prin urmare, PNL nu îşi poate asuma responsabilitatea pe un astfel act normativ.

"Acei deputaţi, niciunul dintre ei nu aparţine PNL, iar ţinând cont de faptul că nu am purtat nicio discuţie comună pe acest subiect, nu este un proiect pe care PNL să aibă vreo responsabilitate sau să-şi poată exprima acum o opinie. Nu ne-a fost comunicat înainte, nu l-am discutat, nu e asumat mai mult decât poate de iniţiatori, nu ştiu ce scrie acolo", a explicat Mihai Voicu.

Deputatul minorităţilor rome, Nicolae Păun, unul dintre iniţiatori proiectului de lege care vizează graţierea puşcăriaşilor care au de executat o pedeapsă mai mică de 6 ani, a declarat că propunerea să nu are nicio legătură cu graţierea fostului premier Adrian Năstase, deoarece ”oricum acesta iese prin decembrie, ianuarie din puşcărie”, iar proiectul de lege nu va fi adoptat aşa de repede.

Pe de altă parte, întrebat dacă Adrian Năstase ar putea întră sub incidenţa proiectului de lege, Mădălin Voicu a spus că nu ştie.

"Nu ştiu. Nu m-am gândit la chestia asta. De ce? Eu vorbesc de intelectuali care, greşind o dată, pot fi înţeleşi nu sub formă de toleranţă, ci de a găsi soluţii de a corecta persoana. Nu ştiu dacă Adrian Năstase intră sau nu sub incidenţa acestei legii, eu fiind un om educat consider că toţi cei care se fac vinovaţi de infracţiuni, pentru faptul că sunt într-o poziţie peste mediu, cred că trebuie găsite soluţii", a declarat Mădălin Voicu.

Întrebat dacă proiectul de lege are girul USL şi dacă a fost dezbătut în PSD şi în alianţa social liberală, vicepreşedintele PNL a precizat că nu a “inventat peste noapte” această iniţiativă legislative, în urma unei “premoniţii” sau “revelaţii.”

"Dar credeţi că am inventat-o eu aşa, peste noapte, am avut o premoniţie, o revelaţie şi am făcut legea asta? Sigur că s-au discutat lucrurile astea, ele nu trebuie discutate cu USL, ci cu toţi oamenii, Justiţia trebuie să înţeleagă, în primul rând", a replicat Mihai Voicu.

Deţinuţii care au de executat şase ani de închisoare ar putea fi graţiaţi, conform unui proiect de lege depus recent la Camera Deputaţilor de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de preşedintele Comisiei de abuzuri, Nicolae Păun.

În proiectul privind graţierile intră şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, iar infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate.

Proiectul, numit "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", prevede şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare. Graţierea cu o treime a pedepselor cu închisoarea între 6 şi 8 ani inclusiv şi cu o cincime a pedepselor cu închisoarea între 8 şi 10 ani inclusiv este cuprinsă în proiect.

De la graţieri sunt excluşi recidiviştii prin condamnări anterioare sau condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite în stare de recidivă.

Cei care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei statului, infracţiuni de omor, vătămare corporală gravă, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuală, incest, tâlhărie, înşelăciune, delapidare, ultraj, tortură, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupefiante, proxenetism nu vor fi graţiaţi.

Cei doi iniţiatori ai proiectului spun că acesta este util pentru a evita aglomeraţia din puşcării şi pentru a oferi posibilitatea ca persoanele condamnate, care au săvârşit infracţiuni ce nu prezintă un pericol social ridicat şi cele care în timpul executării pedepsei au dat dovezi temeinice de îndreptare, să beneficieze de clemenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor