Deţinuţii cu pedepse până la şase ani ar putea fi graţiaţi. Cine a propus acest proiect

(photos.com)

Deţinuţii care au de executat şase ani de închisoare ar putea fi graţiaţi, conform unui proiect de lege depus la Camera Deputaţilor de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de preşedintele Comisiei de abuzuri, Nicolae Păun.

În proiectul privind graţierile intră şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, iar infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la patru ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate.

Proiectul, intitulat "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", prevede şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare. Graţierea cu o treime a pedepselor cu închisoarea între 6 şi 8 ani inclusiv şi cu o cincime a pedepselor cu închisoarea între 8 şi 10 ani inclusiv este cuprinsă în proiect.

De la graţieri sunt excluşi recidiviştii prin condamnări anterioare sau condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite în stare de recidivă.

Cei care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei statului, infracţiuni de omor, vătămare corporală gravă, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuală, incest, tâlhărie, înşelăciune, delapidare, ultraj, tortură, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupefiante, proxenetism nu vor fi graţiaţi.

Cei doi iniţiatori ai proiectului spun că acesta este util pentru a evita aglomeraţia din puşcării şi pentru a oferi posibilitatea ca persoanele condamnate, care au săvârşit infracţiuni ce nu prezintă un pericol social ridicat şi cele care în timpul executării pedepsei au dat dovezi temeinice de îndreptare, să beneficieze de clemenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne