Metrorex îi "protejează" pe bucureşteni. Benzi portocalii lipite pe peroane
alte articole
Acuzată de Protecţia Consumatorului că pune în pericol viaţa călătorilor, Metrorex a găsit o soluţie originală pentru a-i "proteja" pe bucureşteni de pericolul de a-şi prinde piciorul între peron şi vagoanele de metrou: benzi adezive portocalii.
Potrivit România Liberă, după ce săptămâna trecută ANPC a amendat compania cu 20.000 lei şi a cerut măsuri de protecţie, acuzând că o persoană şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi tren, conducerea Metrorex a decis lipirea de benzi portocalii pe peron, măsura având drept scop să îi avertizeze pe călători, într-un mod cât mai vizibil.
"Cu sau fără ANPC, erau necesare mai multe măsuri suplimentare", a declarat purtătorul de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru, precizând că această măsură era în plan, însă a fost urgentată de controversa de săptămâna trecută.
De asemenea, Metrorex a mai dispus afişarea la ghişee, a regulilor pentru o călătorie în siguranţă precum şi atenţionarea periodică a călătorilor de pe peron, prin intermediul difuzoarelor.
În acelaşi timp, reprezentantul Metrorex a declarat că va contesta plângerea, precizând că ANPC "nu are niciun fel de fundament, precum poze, dovezi sau certificat medico-legal."
"Probabil se va ajunge la instanţă", a adăugat purtătorul de cuvânt.
Reamintim că pe 28 ianuarie, ANPC a cerut închiderea staţiei de metrou de la Piaţa Victoriei, pe motiv "că viaţa călătorilor este pusă în pericol de distanţa prea mare de 25 de cm dintre spaţiul dintre peron şi vagoanele de metrou." ANPC a ajuns la această concluzie după ce o femeie a depus o reclamaţie, nemulţumită ca şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi vagon. În urma reclamaţiei cetăţeanului, Metrorex a primit o amendă contravenţională de 20 000 de lei.
Metrorex a negat producerea incidentului cât şi faptul că viaţa călătorilor ar fi în pericol.
Reamintim că, în 2014, Metrorex a cumpărat 16 trenuri de metrou, pentru care ar fi plătit 98 milioane de euro. Trenurile, comandate în 2010, altminteri foarte moderne şi foarte rapide, aveau o problemă: erau mult prea late pentru a putea fi folosite, astfel încât a trebuit să se taie din peroane 5-10 cm, pe Magistrala 2.