Medicii cercetaţi în dosarul operaţiilor estetice ilegale de la Spitalul de Arşi vor mai rămâne alte 30 de zile în arest preventiv

Arestare.
Arestare. (bailbondaustintx.com)

Managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Vitalie Stan şi cei şapte medici cercetaţi în dosarul operaţiilor estetice ilegale vor mai rămâne alte 30 de zile în arest preventiv, a decis vineri seară Tribunalul Bucureşti.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, conform Mediafax.

Managerul spitalului, Vitalie Stan, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Pârască, Ivan Vatamanescu şi Elena Cristina Isac, precum şi Carmen Florea, angajată a unei clinici private, au fost reţinuţi în data de 25 aprilie.

Două zile mai târziu, Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti în timp ce pentru restul medicilor, instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, atât de cei arestaţi, cât şi de procurori.

În cazul celorlalţi şapte reţinuţi pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar. Marţi, CAB a respins contestaţiile celor trei medici şi a dispus arestarea preventivă a medicilor Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Pârască, Ivan Vătămănescu, Aurelia Isac precum şi a asistentei Carmen Florea, angajată a unei clinici private, care îi trimitea clienţi doctorului Antohi.

Conform procurorilor, medicii foloseau fără drept logistica spitalului de stat, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti şi, pe lângă faptul că luau mită sume importante de bani pentru efectuarea operaţiilor, ulterior mai şi decontau ilegal serviciile medicale, pe baza diagnosticelor false, prejudiciind astfel Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În urma scandalului iscat ca urmare a ilegalităţilor constatate la Spitalul de Arşi, Ministerul Sănătăţii a dispus controale la 77 de spitale din ţară, verificările urmând să se facă prioritar la secţiile de chirurgie.

La câteva zile de la declanşarea controalelor, au fost arestaţi trei medici de la Insitutul Oncologic Fundeni, sub acuzaţia că emiteau reţete pe numele unor bolnavi de cancer care nu au beneficiat de tratamentele respective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne