MDRT a semnat un protocol de colaborare pentru promovarea târgurilor tradiţionale

Epoch Times România
05.05.2012

Ministerul Turismului, Asociaţia Naţională deTurism Rural, Ecologic şi Cultural şi Asociaţia "Cele mai frumoase sate din România" au semnat, sâmbătă, un protocol de colaborare pentru promovarea evenimentelor cu impact asupra turismului românesc rural.

"Protocolul prevede posibilitatea promovării brandului turistic naţional al României în cadrul evenimentelor pe care cele două asociaţii le vor organiza în cursul acestui an, dar şi posibilitatea ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) să se implice în organizarea unora dintre acestea", a anunţat sâmbătă ministerul.

Ministerul Turismului va putea participa la festivalurile, târgurile şi celelalte activităţi cu standuri de promovare şi le va putea distribui participanţilor materiale de promovare şi promoţionale cum ar fi broşuri, şepci, insigne sau tricouri cu însemnele brandului turistic naţional.

De asemenea, Ministerul Turismului doreşte să se implice în organizarea în toamnă, în România, a Congresului Eurogites pentru Turism Rural, eveniment al Federaţiei Europene de Turism Rural „Eurogites“, a cărei membru este şi ANTREC România.

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu a menţionat că acest protocol de colaborare urmăreşte creşterea notorietăţii în rândul turiştilor străini şi români a destinaţiilor turistice de tip rural şi natură.

"Protocolul semnat astăzi (sâmbătă n.r.) cu partenerii noştri din industria turismului este un foarte bun punct de plecare pentru o promovare şi mai eficientă a destinaţiilor româneşti. Avem acum un calendar al evenimentelor tradiţionale din România, care le va permite, pe de o parte, oamenilor din industria turismului rural să-şi organizeze eficient şi coerent strategiile de promovare şi, pe de altă parte, le va permite turiştilor să-şi programeze concediile şi excursiile în funcţie de festivalurile la care doresc să participe", a spus Petrescu.

Acesta susţine că strategia brandului turistic naţional a României "prevede foarte clar printre cele şase produse turistice unde ţara noastră este competitivă în plan internaţional şi turismul rural şi cel în natură".

"Prin urmare, avem posibilitatea de a folosi fonduri europene pentru promovarea destinaţiilor unde se pot practica aceste forme de turism, iar ANTREC şi Asociaţia 'Cele mai frumoase sate din România', care reprezintă industria şi patronatele din zona turismului rural şi ecologic, au nevoie de sprijinul nostru întocmai cum noi avem nevoie de sprijinul lor", a mai spus Petrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor