Mazăre, client fidel al DNA. Baronul de Constanţa se poate alege cu un nou dosar penal

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au sesizat luni DNA, cu privire la posibila săvârşire de către edilul Constanţei, Radu Mazăre, a infracţiunii de conflict de interese, după ce a semnat contracte în valoare de 4,5 milioane de euro, cu firme conduse de un apropiat al său, reiese dintr-un comunicat ANI remis Epoch Times.

ANI a arătat că Mazăre, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanţa, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. şi S.C. Soţi Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care edilul se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale.

Mai mult, ANI evidenţiază că, în calitatea sa de primar, Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecţie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile necesare susţinerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului "Sărbători de Iarnă - Orăşelul Copiilor 2013", încheiat între Primăria Municipiului Constanţa şi S.C. Soţi Cable Neptun S.R.L., societate care îl are ca asociat pe acelaşi Strutinsky Sorin Gabriel.

Potrivit agenţiei, valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fără TVA (aprox. 4.582.571 Euro).