Matei Dobrovie: Protestatarii paşnici şi ultracivilizaţi, etichetaţi fanatici de premierul marionetă Grindeanu

În ciuda protestelor din ultimii ani, liderii PSD tot nu realizează că nu mai pot să-i păcălească pe oameni şi să le închidă gura cu măsuri populiste şi pomeni. Demnitatea nu se poate cumpăra, pentru că oamenii nu se mai lasă sfidaţi şi păcăliţi, a atras atenţia deputatul Matei Dobrovie, de la USR.
Andrei Pricopie
30.01.2017

alte articole

Matei Dobrovie (Cornel Brad)
Andrei Pricopie
30.01.2017

Indiferent de "propaganda" Antenelor şi României TV, indiferent de cum va fi făcută "scăparea corupţilor", prin ordonanţă de urgenţă sau prin asumarea răspunderii, numărul celor care vor ieşi în stradă va creşte, pentru că demnitatea nu se poate cumpăra, pentru că oamenii nu se mai lasă sfidaţi şi păcăliţi şi au înţeles miza celor care vor să se plaseze deasupra legii, a opinat luni, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Matei Dobrovie.

"PSD nu a înţeles nimic din protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană şi cele declanşate după Colectiv. Tovarăşii continuă practica legilor cu dedicaţie - mai întâi a fost legea specială pentru RMGC, acum avem ordonanţele speciale pentru scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi mulţi alţii cu probleme penale. Rezultatul este 50.000 de oameni în stradă, doar la Bucureşti, şi proteste în toată ţara. Liderii PSD tot nu realizează că nu mai pot să-i păcălească pe oameni şi să le închidă gura cu măsuri populiste şi pomeni", a declarat Matei Dobrovie.

Deputatul USR a aminti că, nu demult, Dragnea spunea că nu ştia de ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codului Penal, că era plecat în SUA, şi e treaba Guvernului.

"Vă mai amintiţi de Ponta care afirma că votează pentru ca ministru şi împotrivă ca deputat în cazul legii speciale legate de Roşia Montană? Reacţia şi mai halucinantă este a premierului marionetă Grindeanu, care-i etichetează pe protestatarii paşnici şi ultracivilizaţi ca fiind fanatici şi anunţă, evident la Antena 3, că toţi pensionarii care au sub 2.000 de lei vor primi din luna februarie mai mulţi bani. Episodul reaminteşte perfect de Ceauşescu care le promitea oamenilor încă 100 de lei la pensie, numai să nu se revolte. Reflexele comuniste ale PSD rămân neschimbate", a punctat Dobrovie.

Mai mult, reprezentantul USR susţine că Grindeanu a reluat argumentul fals, potrivit căruia statul român ar putea să plătească o amendă de 80 de milioane de euro anual, dacă nu remediază condiţiile din penitenciare. Premierul a anunţat că se va întâlni şi el cu preşedintele CEDO, "doar-doar o spune acesta altceva decât în întâlnirea cu Iohannis".

"În stilul clasic deja al PSD: fuga de răspundere şi pasarea responsabilităţii, premierul susţine că nu îi este "foarte clar" ce va propune ministrul Justiţiei şi că aşteaptă să vadă care vor fi propunerile acestuia. Mai cinic, Domnia Sa a găsit graţierea în programul PSD, dar nu poate să precizeze unde. Evident Tăriceanu agită sperietoarea cu războiul civil, Grindeanu susţine că oamenii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi", a precizat Dobrovie.

Potrivit deputatului USR, indiferent de "propaganda" Antenelor şi României TV, indiferent de cum va fi făcută "scăparea corupţilor" - prin OUG, prin asumarea răspunderii, numărul celor care vor ieşi în stradă va creşte.

"Pentru că demnitatea nu se poate cumpăra, pentru că oamenii nu se mai lasă sfidaţi şi păcăliţi şi au înţeles miza celor care vor să se plaseze deasupra legii. Nici PSD nu mai are cale de întors, dar nici aceştia. Concluzia: Am văzut ieri în stradă oameni care-şi doresc cu adevărat o ţară normală, cu "penalii la închisoare, nu la guvernare". Normalitatea lui Dragnea şi Grindeanu este în acest moment o lume paralelă", a subliniat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor