Marş de susţinere a Ucrainei miercuri seara în Bucureşti

(ANGELOS TZORTZINIS / AFP / Getty Images)

În Bucureşti va avea loc miercuri seara un marş de solidaritate cu Ucraina. Organizat pe Faceboook, marşul se doreşte a fi total apolitic. Sunt invitaţi să participe toţi cei care sunt solidari cu ideea de libertate şi auto-determinare a Ucrainei, inclusiv oameni politici, câtă vreme nu încearcă să "tragă" evenimentul înspre beneficiul vreunui partid.

Prezentul protest e o mişcare civică ad hoc: nu are afiliere politică, nu este determinat de organizaţii politice sau instituţii ale statului român, nu poate fi revendicat de lideri politici ai partidelor. Participarea fiecăruia la protest semnifică comemorarea victimelor şi solidarizarea cu cetăţenii ucraineni şi ruşi care se pronunţă pentru soluţionarea nonviolentă a crizei şi evitarea escaladării conflictului" scriu organizatorii pe pagina de Facebook.

Redăm comunicatul de presă al organizatorilor:

"Considerăm că istoria recentă oferă prea multe analogii izbitoare cu evoluţiile din Crimeea pentru a asista cu pasivitate la un act de agresiune faţă de o ţară vecină, care are potenţialul de a influenţa negativ securitatea şi stabilitatea regională.

De aceea, sunteţi invitaţi astăzi, 5 martie a.c., la un eveniment de comemorare a victimelor crizei politice şi militare din Ucraina, care va avea loc începînd cu ora 18.30, în faţa ambasadei Ucrainei, bd Aviatorilor, nr.24.

Protestul este unul civic, a-politic şi nonviolent. Participanţii îşi exprimă îngrijorarea alături de comunitatea internaţională faţă de o posibilă escaladare a tensiunilor din Crimeea şi Ucraina.

Participarea fiecăruia la protest semnifică comemorarea victimelor şi solidarizarea cu cetăţenii ucrainieni şi ruşi care se pronunţă pentru soluţionarea paşnică a crizei şi retragerea trupelor militare din Crimeea.

Organizatorii fac apel la participanţi pentru deplină respectare a dispoziţiilor de drept referitoare la adunările publice şi nu vor tolera acţiuni care depăşesc graniţa acestor prevederi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne