Maria Ressa şi Dimitri Muratov câştigă Premiul Nobel pentru Pace 2021

Jurnaliştii primesc premiul pentru eforturile lor de a proteja libertatea de exprimare, care este o condiţie prealabilă pentru democraţie şi pace durabilă.
Premiul Nobel pentru Pace 2021
Premiul Nobel pentru Pace 2021 (nobelprize.org)

Jurnaliştii Maria Ressa şi Dimitri Andreievici Muratov au primit vineri, 8 octombrie prestigiosul Premiu Nobel pentru Pace 2021, acordat de comitetul norvegian, pentru activitatea şi eforturile lor de a proteja libertatea de exprimare, care este "o condiţie prealabilă pentru democraţie şi pace durabilă", după cum a declarat preşedintele juriului, Berit Reiss-Andersen.

Maria Ressa (Manila, 1963), o jurnalistă filipineză, este şefa şi fondatoarea portalului de ştiri Rappler şi a fost vizată de preşedintele Rodrigo Duterte, în timp ce Dimitri Andreievici Muratov (Samara, 1961), este redactor-şef al ziarului rus Novaia Gazeta.

Premiul Nobel pentru Pace este singurul decernat de comitetul din Norvegia, toate celelalte fiind acordate de Academia Regală Suedeză de Ştiinţe. Ultimul Premiu Nobel de anul acesta, cel pentru economie, urmează să fie anunţat luni, 11 octombrie.

Mai multe informaţii: The Nobel Peace Prize 2021

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură