Bill Gates spera că prietenia cu pedofilul Jeffrey Epstein să îi aducă un premiu Nobel pentru Pace

Bill Gates împreună cu Melinda Gates, arhivă
Bill Gates împreună cu Melinda Gates, arhivă (Michele Crowe/CBS via Getty Images)

Bill Gates a ignorat condamnarea pentru crime de natură sexuală primită de pedofilul de profil înalt Jeffrey Epstein, deoarece spera că finanţatorul bine conectat îl va ajuta să obţină Premiul Nobel pentru Pace, a declarat, pentru publicaţia Daily Beast, un fost angajat al Fundaţiei Gates.

Fostul membru al personalului ONG-ului a declarat pentru Daily Beast că echipa de comunicare a Fundaţiei ştia că întâlnirile lui Gates cu Epstein puteau avea „riscuri de pierdere a reputaţiei”, totuşi, când au atras atenţia asupra acestui aspect, li s-a spus că „este o manevră pentru a încerca să-i aducă lui Gates un Premiu Nobel pentru Pace”.

Citiți și Gărzile lui Epstein recunosc faptul că au "falsificat înregistrări" şi au negociat pentru a evita închisoarea

„Chiar şi atunci, oamenii ştiau că tipul acesta [Epstein, n.r.] nu era chiar curat”, a declarat pentru Daily Beast sursa, sub condiţia anonimatului.

„[Gates, n.r.] a crezut că Jeffrey [Epstein, n.r.] îl va putea ajuta, deoarece cunoaşte oamenii potriviţi sau cum să manevreze lucrurile, astfel încât să poată obţine Premiul Nobel pentru Pace”, a adăugat el.

Gates a început să se întâlnească cu Epstein în 2011, la trei ani după ce finanţatorul fusese deja condamnat pentru că solicitase unei minore să se prostitueze.

Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein
Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein (Daily Mail)

Epstein era cunoscut pentru orgiile pe care le organiza pe insula sa privată din arhipelagul Virgin Islands, oaspeţii săi fiind numeroase personalităţi de renume internaţional - inclusiv Bill Clinton, prinţul Andrew al Marii Britanii, numeroşi politicieni şi oameni din sfera afacerilor internaţionale şi modei.

Melinda Gates ar fi obiectat cu tărie la întâlnirile soţului său cu pedofilul Epstein.

Potrivit fostului angajat al Fundaţiei Gates, "Bill Gates îşi doreşte Premiul Nobel pentru Pace mai mult decât orice altceva în lume", a raportat Daily Beast.

Citiți și Moartea lui pedofilului miliardar Jeffrey Epstein declarată sinucidere

În anii precedenţi, cofondatorul Microsoft ar fi ţinut unii angajaţi de gardă în ziua decernării premiului pentru cazul în care i s-ar fi acordat premiul.

"Cred că în cele din urmă a fost dezamăgit că nu a funcţionat", a adăugat fostul angajat.

Raportul vine la câteva luni după ce publicaţia norvegiană DNMagasinet a raportat că, în martie 2013, Epstein îl însoţise pe Gates la locuinţa preşedintelui Comitetului Nobel de atunci, Thorbjørn Jagland, la Strasbourg, Franţa. La acea vreme, Gates era considerat favorit pentru primirea premiului, de altfel destul de controversat.

Un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat pentru Daily Beast: „Deşi un Premiu Nobel ar fi cu siguranţă o mare onoare, este fals să afirmăm că Bill Gates a fost 'obsedat' de onoare, că şi-a stabilit ca obiectiv acest lucru sau că ar fi făcut campanie folosind orice mijloace”.

Citiți și Fiul şi soţul judecătoarei care judecă dosarul finanţelor lui Epstein, împuşcaţi într-un atentat

"Dacă Epstein ar fi avut un plan sau o motivaţie de a se implica în orice proces legat de premii sau onoruri în numele lui Gates, nici Gates, nici altcineva cu care lucrează nu ar fi fost conştienţi de intenţiile sale şi ar fi respins orice ofertă de asistenţă", au adăugat ei.

De la anunţul de divorţ din această lună, Gates s-a confruntat cu o serie de critici referitoare la legăturile sale cu Epstein şi presupuse relaţii anterioare cu alte femei.

Conform variantei oficiale, extrem de controversate, Epstein s-ar fi sinucis în închisoare în 2019, în aşteptarea procesului pentru acuzaţii federale legate de trafic sexual. Numeroase detalii legate de moartea sa au generat controverse care nu au fost lămurite de autorităţile americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe