Marea Britanie: Importurile ilegale de pui de câini din Europa de Est sporesc posibilitatea reapariţiei rabiei

Importurile ilegale de pui de câini din Europa de Est cresc de 60 de ori posibilitatea ca rabia să reapară în Marea Britanie, susţine un ONG britanic, preluat de tabloidul Daily Mirror.
(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2014

Importurile ilegale de pui de câini din Europa de Est cresc de 60 de ori posibilitatea ca rabia să reapară în Marea Britanie, susţine un ONG britanic, preluat de tabloidul Daily Mirror.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale RSPCA, numeroşi câini sunt importaţi cu certificate de vaccinare false şi evitând carantina.

ONG-ul susţine că, în 2012, importurile de câini din România au crescut cu 1.150% faţă de anul precedent, cele din Ungaria cu 450%, iar cele din Lituania cu 507%.

'Prea mulţi oameni care importă pui de câini din Europa de Est sunt mai preocupaţi de profitul lor decât de riscurile pentru sănătate ale acţiunilor lor', a declarat purtătorul de cuvânt al RSPCA, David Bowles.

'Ei importă rase populare, cum ar fi buldogii francezi şi câinii din rasa Pug de la fermele de pui din Europa de Est, pretinzând că sunt animale de companie personale, înainte de a le vinde unor cumpărători încrezători', a adăugat Bowles.

Carantina pentru majoritatea câinilor care intră în Marea Britanie în scopuri necomerciale a încetat din 2012.

De asemenea, autorităţile au stabilit o limită de cinci câini de persoană pentru a împiedica comercianţii să profite de relaxarea normelor.

RSPCA susţine că mulţi câini sunt aduşi în Marea Britanie fără documentele corespunzătoare şi sunt declaraţi incorect drept animale de companie, înainte de a fi vânduţi pe internet. De asemenea, unii câini nu sunt declaraţi deloc din cauza slabei implementări a legislaţiei în porturi.

Potrivit Daily Mirror, parlamentarii britanici vor aborda miercuri, în Camera Comunelor, chestiunea comerţului cu câini din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor