Marea Britanie: Femeile provenite din România au cele mai mari rate ale fertilităţii

(photos.com)

Imigranţii români au mai mulţi copii decât orice alt grup din Marea Britanie, relatează The Times, citând date furnizate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Constatările aparţin unui raport ONS, care a indicat că 25% dintre copiii născuţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2011 aparţin unor mame născute în străinătate, faţă de 16% cu zece ani mai devreme.

Un purtător de cuvânt al agenţiei guvernamentale a declarat că sistemul de protecţie socială din Marea Britanie ar putea fi unul dintre factorii din spatele acestor statistici.

Aceleaşi date, citate şi de Daily Mail, indică faptul că, în cazul femeilor poloneze, rata natalităţii a crescut cu două treimi atunci când acestea s-au mutat în Marea Britanie. Astfel, cele care au emigrat în Marea Britanie după 2004 au în medie 2,3 copii, prin comparaţie cu 1,3 în ţara natală.

În cazul româncelor, cifrele furnizate de ONS arată că acestea au cele mai mari rate ale fertilităţii din Anglia şi Ţara Galilor, născând în medie 2,93 copii în Marea Britanie, prin comparaţie cu doar 1,25 în ţara natală.

Prin contrast, femeile născute în Marea Britanie au în medie 1,84 copii pe durata vieţii.

Raportul ONS, bazat constatările recensământurilor desfăşurate în 2001 şi în 2011 şi a statisticilor Eurostat, a încercat să răspundă la întrebarea de ce rata natalităţii în rândul imigranţilor este cu mult mai mare decât cea în rândul părinţilor născuţi în Marea Britanie.

În general, rata de fertilitate a femeilor născute în Marea Britanie a fost de 1,84 în 2011, în creştere cu 18% din 2001, în timp ce cea în rândul femeilor de origine străină fost cu 20% mai mare, situându-se la 2,21 naşteri.

Recensământul din 2011 a indicat o creştere de 3,7 milioane de persoane a populaţiei din Anglia şi Ţara Galilor într-un interval de zece ani, dintre care aproximativ două treimi au provenit de pe urma imigraţiei şi a ratelor ridicate ale natalităţii în rândul mamelor imigrante.

Polonia, Pakistanul şi India se află în fruntea clasamentul ţărilor cu cel mai mare număr de naşteri.

Ratele de fertilitate în rândul imigranţilor au fost în general cele mai ridicate în rândul mamelor din Africa şi cel mai scăzute în rândul mamelor originare din Australia şi Noua Zeelandă, a precizat ONS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe