Marea Britanie: creştere a numărului de imigranţi, ca urmare a crizei din zona euro

Marea Britanie a cunoscut o creştere masivă a numărului de imigranţi, care au ajuns în această ţară pentru a lucra, ca urmare a colapsului economic în ţările din zona euro, cum ar fi Spania şi Italia, indică pentru prima dată cifre oficiale, preluate de The Daily Telegraph.
(photos.com)
Epoch Times România
30.08.2013

Marea Britanie a cunoscut o creştere masivă a numărului de imigranţi, care au ajuns în această ţară pentru a lucra, ca urmare a colapsului economic în ţările din zona euro, cum ar fi Spania şi Italia, indică pentru prima dată cifre oficiale, preluate de The Daily Telegraph.

Spre exemplu, numărul de spanioli care s-au înregistrat pentru a obţine un număr de asigurare naţională (National Insurance number) a crescut de la doar peste 30.000 în perioada 2011-2012 la peste 45.500 ani trecut, într-o creştere de 50%.

Datele Ministerului pentru Muncă şi Pensii (DWP) au indicat, de asemenea, creşteri accentuate ale numărului de sosiri din Italia ( în creştere 35%, la aproape 33.000) şi din Portugalia (în creştere 43%, până la un număr de 24.500) .

Potrivit The Daily Telegraph, datele ilustrează modul în care cetăţenii unor ţări cu un şomaj agresiv se îndreaptă spre Marea Britanie, în speranţa de a găsi de lucru. Spre exemplu, Spania are o rată a şomajului de peste 26%, comparativ cu Marea Britanie, cu o rată a şomajului de 7,8%.

Robert Rowthorn, profesor emerit de economie la Kings College, Cambridge, a declarat un aflux din ţările din sudul Europei va continua atâta timp cât economiile acestor ţări vor avea probleme.

Datele DWP au indicat, de asemenea, o uşoară creştere a numărului de imigranţi est-europeni care aplică pentru numerele de asigurare naţională, însă aceasta a fost pusă în umbră de creşterea bruscă a numărului de sosiri din ţări din restul Uniunii Europene

Potrivit datelor, 209.000 de imigranţi est-europeni au primit numere de asigurare naţională anul trecut - într-o creştere de 1% în ultimele 12 luni - prin comparaţie cu alte ţări ale UE, unde cifrele, luate împreună, au indicat un salt de 22% , la 176.000 de persoane.

Totodată, noile cifre furnizate de DWP au arătat o creştere de 44% a numărului de greci care vin în Marea Britanie pentru a lucra, deşi anul trecut, numărul acestora a fost mult mai mic, de 8.680 de persoane.

Potrivit unor date separate publicate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), numărul de persoane născute în afara Marii Britanii a ajuns anul trecut la 7, 679 de milioane.

Numărul total de rezidenţi britanici născuţi în străinătate a crescut cu 540.000 în doar doi ani şi în prezent reprezintă 1 la 8 persoane din populaţie.

Prin comparaţie, raportul acestora era de 1 la 11 în anul 2004, atunci când existau cu 2,4 de milioane de străini mai puţin în Marea Britanie.

Solicitările de azil sunt, de asemenea, în creştere - potrivit cifrelor publicate ieri - cu o creştere de 3.500 (18%) în anul încheiat în luna iunie a acestui an. Numărul total al acestora a fost de 23.500, cea mai mare creştere survenind în numărul cererilor de azil din Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor