Marea Britanie asediată de păianjeni veninoşi

Păianjenii din specia Steatoda, care sunt denumiţii adesea „văduva neagră falsă” datorită asemănării lor văduva neagră, au invadat Marea Britanie cauzând o mulţime de victime, a raportat vineri Daily Mail. Muşcătura lor este extrem de toxică şi provoacă răni grave. Vom prezenta o serie de cazuri recente.
Păianjen veninos (Ian Waldie / Getty Images)
Epoch Times România
11.10.2013

Păianjenii din specia Steatoda, care sunt denumiţii adesea „falsa văduva neagră” datorită asemănării lor cu văduva neagră, au invadat Marea Britanie cauzând o mulţime de victime, a raportat vineri Daily Mail. Muşcătura lor este extrem de toxică şi provoacă răni grave. Vom prezenta o serie de cazuri recente.

Mai multe persoane din Marea Britanie au suferit muşcături oribile de păianjen, iar temerile privind creşterea numărului arahnidelor în ţară s-au mărit considerabil.

Temperaturile scad din ce în ce mai mult odată cu venirea lunilor de iarnă, fapt ce ar putea determină ca milioane de păianjeni să-şi facă drumul în casele britanicilor din întreaga ţară pentru a scăpa de frig.

Experţii sunt de părere că numărul păienjenilor se măreşte în Marea Britanie, din cauza începutului umed al verii, urmat de un val de căldură. Schimbările climatice pe termen lung ar putea fi, de asemenea, vinovate şi ar fi putut determina păianjenii să-şi facă cuiburi în zone noi.

Dar unii experţi susţin că multe dintre apariţiile de văduve false raportate ar putea fi de fapt comunul păianjen de casă. Văduvele false sunt distinctive având o textură lucioasă, neagră, corpuri în formă de bulb, picioare groase şi modele cu „cap de mort” pe spatele lor.

Ricki Whitmore

Un decorator din din Romford, Essex, va trebui să înveţe să meargă din nou, după ce a fost muşcat un păianjen extrem de veninos. Ricki Whitmore, în vârstă de 39 de ani, a fost muşcat când a deranjat un cuib de păianjeni „falsa văduva neagră” în timp ce lucra la o şcoală.

Chirurgii au trebuit să scoată afară veninul din piciorul acestuia, printr-o incizie pe toată coapsa după ce piciorul său se umflase, devenind de două ori cât dimensiunea sa normală. Whitmore va trebui acum să urmeze şase luni de fizioterapie de specialitate.

Ricki Whitmore a povestit cum a fost atacat de un păianjen atunci când a vrut să-l dea la o parte şi să-şi continue munca, adăugând că el nu ucide în mod normal aceste creaturi şi încearcă sale îndepărteze.

Soţia sa Carrie a declarat pentru Daily Star că a fost îngrozită atunci când soţul ei a intrat pe uşa casei arătând palid şi transpirat.

Deşi chirurgii i-au scos veninul din picior, coapsa domnul Whitmore a trebuit să fie "spălată" de opt ori în săptămânile care au urmat.

"Sunt chiar norocos că încă mai am piciorul", a declarat acesta.

Steve Harris

Fotbalistul Steve Harris, în vârstă de 22 de ani, din Devon, a fost de asemenea supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă ca urmare a unei muşcături de văduvă falsă.

Steve Harris a rămas cu o tăietură masivă după ce medicii au trebuit să taie secţiunea otrăvită a corpului său.

"Când m-am trezit am simţit o durere într-o parte - o senzaţie de înţepătură. Nu am luat-o prea în serios până când a început să se umfle şi durerea s-a agravat", a declarat Steve.

"Am fost în agonie. Nu am avut dureri de genul asta în viaţa mea. Este încă foarte dureros şi acum. Încă nu pot dormi bine şi îmi este practic imposibil să intru şi să ies afară dintr-o maşină", a continuat acesta.

William Fraser şi Alexander Giordano

Alte două persoane au avut nevoie de tratament medical după ce au fost muşcate de păianjeni în sudul Londrei.

William Fraser, în vârstă de 14 ani, a fost muşcat de un păianjen, despre care se crede că este o văduvă falsă. S-a trezit a doua zi cu o muşcătură mică pe braţ, dar de când a ajuns acasă de la şcoală vineri starea lui s-a agravat.

Mama sa, Sarah Fraser a declarat: "Tot antebraţului său se umflase de la cot la încheietura mâinii.

Alexander Giordano, în vârstă de 39 de ani, tot din Sutton, a fost muşcat de umăr şi încheietura mâinii. A început să-l doară rău braţul şi mâna lui a amorţit. Pentru că a suferit de leucemie în copilărie, sistemul său imunitar este slab, aşa că a mers la spital.

"I-am dat un antihistamina şi paracetamol. A doua zi, el a părut să se simte mai bine, dar duminică starea lui s-a agravat. Se simţea rău şi a trebuit să meargă la culcare. L-am dus până la St Helier şi medicii şi asistentele medicale nici măcar nu auziseră de văduve false”, au declarat rudele acestuia.

În final William a fost externat după o doză puternică de penicilină şi starea lui s-a îmbunătăţit.

Experţii susţin că păienjeni muşcă, de obicei, doar atunci când se simt ameninţaţi şi în cazul în care oamenii sunt muşcaţi cel mai bine este ca aceştia să-şi trateze singuri muşcăturile şi să oprească infectarea rănilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor