ACL: Frauda este cuvântul de ordine în PSD. Studenţii din Complexul Studenţesc Grozăveşti-Regie, lăsaţi fără buletine

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale  din România, Klaus Iohannis.
Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din România, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

ACL a anunţat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, că, în ultimele zile, au fost semnalate o serie de fapte care contravin legislaţiei electorale. Un astfel de caz a avut loc la căminele din Regie unde mai multor studenţi care au cerut viză de flotant le-au fost reţinute buletinele la îndemnul unei organizaţii de tineret a unui partid politic aflat în arcul guvernamental pentru a le folosi duminică la vot multiplu.

"Ne-a fost adus la cunoştinţă un caz extrem de grav de către un student, administratorii de cămin din Complexul Studenţesc Grozăveşti-Regie au reţinut încă de pe data de 1 octombrie actele de identitate ale studenţilor care au solicitat viză de flotant şi nu le-au eliberat nici până în ziua de azi motivând că procedura este una greoaie datorită numărului foarte mare de solicitări", reiese din comunicatul respectiv.

Reprezentanţii ACL susţin că cei mai mulţi dintre studenţii cărora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au încercat pe toate căile să îşi recupereze documentele, însă fără niciun succes.

"Tot studenţii ne-au adus spus că administratorii au procedat la reţinerea buletinelor la îndemnul unei organizaţii de tineret a unui partid politic aflat în arcul guvernamental pentru a le folosi duminică la vot multiplu. Atragem atenţia instituţiilor statului, care au obligaţia de a reglementa şi a asigura corecta desfăşurare a campaniei electorale, să sancţioneze astfel de derapaje de la lege", se mai precizează în documnetul citat.

ACL a solicitat, de asmenea, poliţiei şi autorităţilor competente să efectueze cercetări şi să ia toate măsurile necesare pentru eliberarea actelor de identitate şi sancţionarea conform legii a celor vinovaţi.

"Frica generată de faptul că prezidenţiabilul Victor Ponta nu va reuşi să obţină scorul care s-a încercat să fie acreditat prin purtătorii de mesaje împinge PSD să încerce să fraudeze scrutinul din 2 noiembrie. ACL a atras atenţia de la începutul săptămânii asupra impunerii de către PSD, cu girul prefecţilor, a unor preşedinţi de secţii de votare care sunt membri activi ai partidului condus de candidatul Victor Ponta", mai transmite ACL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne