Mândră corabia, supărat cârmaciu'. Dragnea se răţoieşte la Guvern: "Trebuie să introducem disciplina!"

Bugetul scârţâie cocoşat de povara promisiunilor făcute în campanie de PSD iar gradul de încasare a taxelor a scăzut. Nemulţumit de situaţie, Dragnea avertizează guvernul pe care "îl susţine" să nu se joace cu colectarea veniturilor.
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
22.03.2017

După ce, nu demult, l-a criticat pe ministrul de Finanţe care a declarat că se gândeşte să taie din cheltuieli pentru a nu depăşi deficitul de 3%, mai nou, Liviu Dragnea a lansat un avertisment la adresa guvernului condus de Sorin Grindeanu, transmiţând că nu permite guvernului să se joace cu colectarea veniturilor.

"Toate guvernele trebuie să înţeleagă că, dacă nu sunt în stare şi dacă nu reuşesc să colecteze veniturile, eu nu voi susţine că o neîncasare la buget care, de fapt, trebuie să genereze o rectificare negativă să fie mistitficată pentru o rectificare pozitivă. Trebuie să introducem disciplina financiară în colectarea şi cheltuirea banilor publici de la bugetul general consolidat şi avertizez foarte clar guvernul pe care îl susţin să nu se joace cu asta!", a declarat miercuri Liviu Dragnea, citat de Realitatea.net, de la tribuna Parlamentului.

Reamintim în context că recent, FMI a avertizat că majorările salariale şi scăderile de taxe anunţate de Liviu Dragnea în campania electorală pun în pericol realizările economice din ultimii ani. Potrivit şefului misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, implementarea tuturor măsurilor din programul de guvernare ar prezenta un cost suplimentar de 5,5% din PIB până în 2020 şi că, pentru anul în curs, FMI estimează că, dacă nu se iau alte măsuri în afară de cele incluse deja în buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB, cam cât estimează şi CE.

Nu doar FMI este cât se poate de sceptic în ceea ce priveşte sustenabilitatea programului de Guvernare al PSD. Recent, comisarul european Corina Creţu declara la Europa FM că la Bruxelles există temerea că România ar putea ajunge precum Grecia. Pe fundalul acestei îngrijorări, Comisia Europeană aşteaptă dovezi de la autorităţile din Bucureşti că poate susţine creşterile salariale şi de pensii angajate şi că nu va depăşi un deficit bugetar de 3%. În caz contrar, România ar putea intra în procedură de deficit bugetar excesiv, ceea ce presupune măsuri restrictive din partea Comisiei, a explicat Creţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor