Deputat PSD pune semnul egalităţii între lupta împotriva burghezo-moşierimii din anii '50 şi lupta împotriva corupţilor

Posesor a 5 terenuri, 3 imobile şi donator de bani pentru campania electorală a PSD, deputatul Valentin Boboc cere respectarea separaţiei puterilor în stat, căci altfel "ne putem considera într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de şantaj, tensiune şi teroare."
Deputat Valentin Boboc
Deputat Valentin Boboc (Facebook)

Trimis în Parlament de electoratul din Teleorman - loc unde şi morţii au votat cândva - deputatul PSD Valentin Boboc susţine că "între lupta împotriva burghezo-moşierimii din anii '50 şi lupta împotriva corupţilor, inventaţi de maşina de propagandă a sistemului, este o similitudine care nu poate să nu neliniştească opinia publică românească", relatează Hotnews.

"Au revenit în actualitate toate metodele prin care în anii '50 clasa politică românească a fost eliminată din actualitatea luptei politice. Între lupta împotriva burghezo-moşierimii de atunci, în dispreţul drepturilor şi libertăţilor individuale, şi lupta împotriva corupţilor, inventaţi de maşina de propagandă a sistemului, este o similitudine ce nu poate să nu neliniştească opinia publică românească. Mai devreme sau mai târziu, dar, cu certitudine, nu peste mult timp, opinia publică românească va observa că în această luptă nu corupţia este afectată, ci doar democraţia românească, jertfită pe altarul intereselor înguste de partid", a declarat Boboc la emisiunea "Antena partidelor parlamentare" de la Radio România Actualităţi.

"Respectarea separaţiei puterilor în stat şi a normelor statului de drept nu este o chestiune facultativă pentru nimeni. În caz contrar, nu ne mai aflăm în România, acea ţară democratică ce doreşte să aparţină Uniunii Europene, ci ne putem considera, eventual, într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de şantaj, tensiune şi teroare", a mai afirmat colegul de partid şi de judeţ al lui Liviu Dragnea.

Reamintim că Boboc e un personaj făcut celebru de stenogramele din Dosarul Referendumul, interceptările arătând cum primea ordine de la Dragnea să scoată oamenii la vot.

Deputatul revoltat de "maşina de propagandă" care "inventează" corupţi este la al doilea mandat. În primul mandat, Boboc a avut două luări de cuvânt (dintre care una la depunerea jurământului), o declaraţie politică şi o singură întrebare adresată Guvernului, precum şi 29 de propuneri de legislative.

Boboc are 5 terenuri, 3 imobile de locuit, şi a donat 63.000 de lei în campania electorală a PSD pentru parlamentare.

Deputatul Boboc apare în transcrierile din Dosarul Referendumul, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit Adevărul, deputatul PSD a fost sunat de Liviu Dragnea în ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Redăm un fragment din stenogramă:

"Boboc: Da, să trăiţi!
Dragnea: Băi ... Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria ...

Boboc: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici ... din casă în casă o iau ...
Dragnea: Aşa!

Boboc: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.
Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe ..."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne