Mandatul Comisiei pentru Roşia Montană a fost prelungit

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea (Epoch Times România)
Epoch Times România
22.10.2013

Activitatea Comisiei speciale pentru Roşia Montană a fost prelungită până pe 10 noiembrie, a anunţat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"S-a aprobat prelungirea termenului comisiei Roşia Montană până pe 10 noiembrie, la cererea preşedintelui Comisiei şi a membrilor pentru a depune raportul de avizare a proiectului de lege", a declarat Zgonea marţi.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis să amâne termenul de depunere a raportului comisiei pe tema exploatărilor miniere din Apuseni.

Decizia a fost luată în pofida criticilor PDL. Opoziţia a considerat prelungirea mandatului comisiei doar o manevră pentru a arunca praf în ochii românilor, acuzând că oricum "actul normativ va trece tacit de Senat."

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader a declarat luni că prelungirea termenului pentru depunerea raportului de către Comisia specială Roşia Montană este un nonsens în condiţiile în care actul normativ trece tacit de Senat.

"Am susţinut în Biroul permanent inoportunitatea prelungirii termenului Comisiei speciale Roşia Montană, noi ne-am spus şi punctul de vedere când s-a fixat această comisie care avea un termen de 30 de zile. Am făcut o socoteală şi trebuie să spun că acest termen, indiferent dacă îl prelungiţi până la 60 de zile, trece tacit în Senat. Deci mai bine nu mai facem nici comisie, nu mai prelungim termenul, pentru că practic pe 10 noiembrie se fac 65 de zile de la data de 9 septembrie când a intrat în Senat", a explicat Toader luni în plenul reunit al Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor