Mandat internaţional pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Baronul acuză DNA că acţionează ilegal

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

DNA a iniţiat demersurile legale pentru ca Nicuşor Constantinescu, baronul PSD de Constanţa, să fie extrădat din Statele Unite ale Americii, unde susţine că se află pentru un tratament medical, cerând emiterea unui mandat de extrădare pe numele acestuia.

Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, care, conform Gândul, îşi petrece convalescenţa într-un luxos complex de apartamente din Baltimore, a încălcat prevederile procedurii de control judiciar impuse de procurori. Constantinescu, trimis în judecată pentru acte de corupţie a obţinut permisiunea de a plecat pentru o lună din România, pentru tratament în SUA şi dus a fost. Pretinzând că viaţa i-ar fi pusă în pericol dacă întrerupe tratamentul în SUA, baronul de Constanţa nu s-a mai întors la termenul stabilit de instanţă, procurorii DNA cerând, în consecinţă, arestarea sa.

Contactat de Gândul, şeful CJ Constanţa a declarat că acţiunea DNA (instituţie pe care baronul PSD o acuza în urmă cu ceva vreme că este un "instrument de opresiune basist", drept care a cerut desfiinţarea ei) este ilegală. "Este ilegală, împotriva Convenţiei de la Haga din 1961, privind autenticitatea documentelor apostilate de fiecare ţară semnatară. Am obţinut de la Curtea de Apel Bucureşti dreptul de a părăsi ţara începând cu 12 iunie 2014" a declarat Constantinescu pentru Gândul.

Merită menţionat că magistraţii din România au serioase dubii cu privire la temeinicia motivelor pe care Constantinescu le invocă pentru a nu se întoarce din SUA.

Din motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele baronului de Constanţa, pe motiv că acesta nu a revenit în ţară, aşa cum se angajase în faţa instanţei, reiese că există suspiciuni de fals cu privire la scrisoare medicală pe care Nicuşor Constantinescu a trimis-o din SUA. Semnătura medicului american de pe documentul care ar trebui să probeze că şeful CJ Constanţa este foarte grav bolnav diferă izbitor de cea de pe alte documente semnate de acelaşi medic. În plus, scrisoarea medicală este nedatată, vagă, şi nu probează că şeful CJ nu poate fi tratat şi în ţară.

Ulterior publicării motivării Tribunalului Bucureşti, Nicuşor Constantinescu a mai trimis un raport medical menit să convingă justiţia că nu se poate întoarce din USA fără ca viaţa să îi fie periclitată. Noua scrisoare medicală este semnată de această dată de un medic de origine română condamnat pentru luare de mită în SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne