Baronul PSD Nicuşor Constantinescu declarat netransportabil de un doctor condamnat pentru luare de mită?

(photos.com)

Numele medicului român care a semnat noul raport medical menit să convingă justiţia că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu poate veni în ţară fără ca viaţa să îi fie periclitată, apare într-un document al Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al SUA, asociat cu două abateri, una dintre acestea fiind luare de mită, informează HotNews.

Potrivit unui document emis de Biroul de Conduită Profesională al Departamentului de Sănătate din SUA şi publicat în exclusivitate de Hotnews, medicul Şerban Ion Cocioba, cel care semnează noul raport privind starea sănătăţii lui Constantinescu, a fost găsit vinovat de luare de mită pe data de 22 martie 1999, iar pe data de 12 aprilie a fost condamnat la 2 ani de probaţiune, şase luni de arest la domiciliu şi amendat cu suma de 10.000 de dolari.

În documentul antemeţionat se mai specifică faptul că Şerban Cocioba a fost condamnat pentru un act "care constituie o infracţiune în conformitate cu legislaţia federală". Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane mai informează că medicul Şerban I. Cocioba a pledat vinovat în faţa acuzaţiei de luare de mită în schimbul trimiterii pacienţilor înscrişi în programul MediCare la American Open MRI Center.

De asemenea, potrivit unui alt document emis de aceeaşi autoritate medicală din SUA, Cocioba Şerban a primit avertisment şi o amenda de 5.000 de dolari pentru că a confirmat acuzaţia potrivit căreia a răspuns fals la o întrebare în cererea sa de înregistrare la Drug Enforcement Agency.

Reamintim că baronul PSD Nicuşor Constantinescu, judecat pentru fapte de corupţie, a părăsit ţara în luna mai, pentru tratament în SUA, urmând să revină în România, pentru a fi judecat, cel târziu până pe 11 iunie.

În loc să se întoarcă în România, Nicuşor Constantinescu a trimis însă scrisori medicale şi fotografii din care să rezulte că este foarte grav bolnav şi nu se poate deplasa, fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. O investigaţie TVR a relevat însă că baronul PSD se externase încă din luna mai din spitalul unde susţinea că este internat în timp ce magistraţii Tribunalului Bucureşti suspectează că semnătura medicului american de pe scrisorile medicale ar fi fost falsificată.

Pe 6 iulie, Consiliul Judeţean Constanţa a prezentat un nou raport medical privind starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu din care reieşea că transportarea pacientului în România îi poate pune acestuia viaţa în pericol. Raportul este semnat de dr. Şerban Cocioabă, care, conform HotNews, ar fi fost condamat pentru luare de mită în SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne