Maia Sandu: Plahotniuc, un mafiot care încearcă să o facă pe sofisticatul

Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)

Maia Sandu, candidatul unic la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Politic Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), susţine că lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun, iar încercarea lui disperată de a o “compromite prin împroşcare cu propria mizerie arată doar laşitate şi frică”.

“Ştiind că murdăreşte orice atinge, el vine cu ideea că m-ar sprijini în turul II. Crede că aşa îi va creşte şansele lui Dodon să câştige alegerile. Dodon, care i-a demonstrat loialitate de-a lungul timpului, va fi un măscărici care îi va face jocul”.

Aceste declaraţii au fost făcute ca urmare a interviului dat de prim-vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc portalului allmoldova.com, unde afirmă că democraţii încă nu au luat o decizie în privinţa candidatului pe care îl vor susţine în turul doi al alegerilor, dar între Igor Dodon şi Maia Sandu un pericol mai mic îl reprezintă Sandu.

„Dacă e să-i comparăm pe cei doi candidaţi: Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova şi un om care insistă în ambiţiile lui greşite şi dăunătoare”, iar “Maia Sandu cred că este corect direcţionată, spune ce gândeşte, chiar dacă o dă în bară de multe ori şi o duc şmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puţin pare sinceră şi nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului naţional”, a declarat Plahotniuc, potrivit sursei citate.

În acelaşi context, liderul PAS a ţinut să menţioneze că nu-l va compătimi pe Plahotniuc care probabil trăieşte o dramă personală în legătură cu faptul că este cel mai detestat om din Moldova. Criminalii trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut.

“Plahotniuc este doar un mafiot ordinar care încearcă să o facă pe sofisticatul. Nimic mai mult. Şi locul lui este la puşcărie, nu la conducerea ţării”, a concluzionat Maia Sandu.

Notabil este faptul că şi Partidul Liberal Reformator a declarat oficial susţinerea Maiei Sandu, în calitatea sa de candidat unic al forţelor proeuropene anti-oligarhice în scrutinul din 30 octombrie pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe